Fucking Åmål, 1998. Regi: Lukas Moodysson

Skeive jenter - Skeiv weekend

Publisert:30.05.2016

Oslo|Fusion Filmfestival (tidligere Skeive Filmer) er Norges eneste skeive filmfestival: Siden oppstarten i 1990 har den speilet et stadig økende mangfold av personlige og seksuelle identiteter og uttrykk. Fra 22. til 25. juni foregår Skeiv weekend med fokus på gode historier om skeive jenter og damer gjennom tiden.

Alien, 1979, regi: Ridley Scott

Alien - fire filmer

Publisert:06.06.2017

Fire filmer og fire regissører, men en heltinne og en legendarisk tøff motstander. Kombinasjonen Ridley Scott, Dan O’Bannon (manus), H.R. Giger (design) og Sigourney Weaver gjorde Alien til noe helt nytt, en stilfull, mørk og virkelig skremmende science fiction-film.

Postcards from the Edge og Singin' in the Rain Double bill

Hilsen til Hollywood

Publisert:29.05.2017

I desember 2016 slukket to briljante lys på stjernehimmelen, da Debbie Reynolds og Carrie Fisher gikk bort med bare en dags mellomrom. Vi hyller stjernene med et gjensyn med Postcards from the Edge, etter Fishers selvbiografiske roman, og den udødelige klassikeren Singin’ in the Rain.

Gena Rowlands filmserie på Cinemateket

Gena Rowlands

Publisert:15.05.2017

Gena Rowlands er et av de store ikonene i amerikansk film, og en ekstremt innflytelsesrik skuespiller som viste hvordan man kunne sette fyr på lerretet med psykologisk realisme og fandenivoldsk innlevelse.

Isabelle Huppert filmserie på Cinemateket

Isabelle Huppert

Publisert:15.05.2017

Det snakkes mye om at det skrives for få interessante kvinneroller, ikke minst for skuespillere over 40. Isabelle Huppert har heldigvis ikke vært spesielt utsatt for dette, men har derimot gjennom en lang karriere portrettert en rekke svært ulike og komplekse kvinneskikkelser.

For en neve dollar, 1964. Regi: Sergio Leone

Filmseminar: Sergio Leone

Publisert:05.04.2017

Velkommen til filmseminar om Sergio Leone helgen 28.-29. april. På programmet står tre foredrag med etterfølgende filmer: Den gode, den onde og den grusomme, For en neve dollar og Ondt blod i vesten. Vi avslutter seminaret med mottakelse i foajeen lørdag ettermiddag.

Paul Verhoeven-serie på Cinemateket

Paul Verhoeven retrospektiv serie

Publisert:27.02.2017

Det er med stor glede vi gjør en omfattende retrospektiv serie av Paul Verhoevens filmer her på Cinemateket. Det er første gang den nederlandske regissøren får et slikt fokus i Norge – benytt sjansen til å bli bedre kjent med denne ukonvensjonelle auteuren.

Filmkaféen på Filmens Hus

Velkommen til Filmkaféen

Publisert:05.05.2014

Filmkaféen byr på en rekke velsmakende retter og god drikke som kan nytes både i restauranten og på den hyggelige uteserveringen. Vi har alle rettigheter, også i kinosalene.

Alps, 2011, regi: Yorgos Lanthimos

Den rare greske bølgen

Publisert:20.01.2017

Med sine mørkt humoristiske og til dels absurde filmer har Yorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari ledet an en «Greek Weird Wave», som på ny har plassert grekerne på det internasjonale filmkartet.

Veiviseren, 1987, regi: Nils Gaup

Samisk film i fokus

Publisert:23.01.2017

I år er det 100 år siden samenes første landsmøte. Tråante 2017 er en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum, og markeres av institusjoner og foreninger med arrangementer gjennom hele året. På Cinemateket feirer vi selvfølgelig med film.