Regissøren John Waters.

The King of Filth

Ord som pervers og trashy brukes gjerne for å forklare auteuren John Waters, og hyppigst brukes de av ham selv. Vi viser seks av filmene hans.

Cinemateket logo sort.

Billettsalg ute av drift i kveld

På grunn av et planlagt strømbrudd i lokalene våre vil billettsystemet være ute av drift fra kl. 19.00 i kveld, tirsdag 4. juli, til ca. kl. 01.00 i natt. Det vil følgelig ikke være mulig å kjøpe billetter i den perioden.

En smilende Liv Ullmann med rødt lerretsforheng i bakgrunnen.

Liv Ullmann i Filmsalongen

Vi var så heldige å få besøk av Liv Ullmann i Filmsalongen i juni 2018. Da viste vi Høstsonaten i anledning Ingmar Bergmans 100-årsjubileum. Liv Ullmann selv valgte filmen. Hun og Per Haddal hadde en veldig fin samtale foran en fullsatt sal. Her er opptak fra samtalen.

Mellom drøm og virkelighet

Han var en av de største anime-mestrene. Den 15. november 2008 besøkte en av Japans fremste anime-regissører Cinemateket, kun kort tid før han døde så alt for ung.

Jakten på en glemt filmskatt

Marcel L'Herbier var en av de mest avanserte filmskaperne i den kunstnerisk nyskapende franske 20-tallsfilmen, men er i dag ufortjent oversett. Vi viser fem av de beste filmene hans, flere av dem for første gang i Norge.

David Lynch.

Paradise Lost - David Lynchs vakre og grusomme filmer

«The world is weird on top and wild at heart,» sier Lula i Wild at Heart, og setter med det fingeren på essensen i det vidunderlige og skakkjørte universet i filmene til David Lynch. Det er et utrygt sted, hvor ukontrollerbare krefter raser, og ingenting er slik man tror.