Skoletilbud

Her finner du vårt faste skoletilbud og aktuelle arrangementer for ungdomskole- og videregående skoleelever. Vil du motta invitasjoner til kommende tilbud? Send oss gjerne en e-post: cinemateket@nfi.no.

Under Klimafestivalen §112 inviterer vi til to spesialvisninger for skoler på dagtid. Torsdag 30. januar kl. 09.30-11.30 viser vi naturdokumentaren Love Thy Nature for elevene i videregående skole. Fredag 31. januar kl. 10.00-11.30 kan elevene på ungdomstrinnet se kinoversjonen av Dronning uten land.

Påmelding: Send en e-post til sita.jacobsen@nfi.no og oppgi dato, skolenavn, antall elever og antall lærere. Vi bekrefter bestillingen.

Tilbud til videregående skole

Love Thy Nature - visuelt vakkert om naturen

Som intelligente og hypermoderne mennesker har vi mistet kontakten med våre naturlige omgivelser – og med det har vi langt på vei også mistet kontakten med oss selv. Love Thy Nature er en visuell reise tilbake til naturen, og viser hvor blendende vakker verden rundt oss fortsatt er. Til visningen får vi besøk av Inger-Mette Stenseth fra Klimafestivalen §112, som vil gi elevene en filosofisk tilnærming til filmen og vår menneskelige natur. Det vil være mulig å initiere oppfølgende samtaler med filmskaper ‎Sylvie Rokab og hennes pedagogiske tilnærming i etterkant av visningen.

Tilbud til ungdomsskole

Dronning uten land - møt regissøren!

Hvordan påvirker klimaendringene en isbjørnfamilies liv? Filmen dokumenterer hvordan isbjørnbinna Frost og barna hennes takler de alvorlige klimatiske endringene i Arktis. Vi får også besøk av regissør Asgeir Helgestad, som vil snakke om filmens tematikk og hvordan det er å jobbe som naturfilmskaper. Helgestad er en av verdens fremste fotografer av isbjørn og livet i Arktis. Han har samarbeidet med BBC og flere internasjonale kanaler og prosjekter og har en unik erfaring med arbeid i Arktis.