Skoletilbud

Barn og unge lærer på ulike måter. Film kan by på spennende innfallsvinkler til varierte temaer og kompetansemål i ulike fag på læreplanen. Gjennom året har vi flere filmrelaterte tilbud og aktiviteter for skoler. På denne siden finner du vårt faste skoletilbud, og aktuelle aktiviteter dere fortløpende kan melde dere på. Vil du motta invitasjoner til kommende skoletilbud? Send oss gjerne en epost.

Foredrag og film for videregående

6., 7., 8., 13. og 14. mars: Filmanmelderens ABC

Hvordan kjenner man igjen klisjeer og konvensjoner i film? Hva er egentlig forskjellene mellom de ulike terningkastene? Og hvordan kan man gå fram når man skal vurdere innholdet i en film? Vi ønsker videregående skole velkommen til en inspirerende formiddag sammen med filmanmelder Einar Aarvig. Elevene får en underholdende gjennomgang av hvordan en filmkritiker tenker, føler og arbeider. Etter foredraget viser vi Coen-brødrenes klassiker Fargo. Info og påmelding.

Politietterforsker Marge Gunderson står i et snølandskap og peker med en ladd pistol.

Animasjon med nettbrett

Å lage animasjonsfilm kan være en glimrende læringsmetodikk for et skoleprosjekt. Filmverkstedet holder åpent for både skoler, barnehager og familier, og er tilrettelagt for animasjon med nettbrett. Vil du besøke Filmverkstedet med en gruppe? Her finner du praktisk info om opplegg og bestilling.

Animasjon med nettbrett