Skoletilbud

Barn og unge lærer på ulike måter. Film kan by på spennende innfallsvinkler til varierte temaer og kompetansemål i ulike fag på læreplanen. Gjennom året har vi flere filmrelaterte tilbud og aktiviteter for skoler. På denne siden finner du vårt faste skoletilbud, og aktuelle aktiviteter dere fortløpende kan melde dere på. Vil du motta invitasjoner til kommende skoletilbud? Send oss gjerne en epost.

Elever på skolekino med foredrag.

Oslo stumfilmfestival

Oslo stumfilmfestival går av stabelen 12.-15. oktober og byr på fantastiske opplevelser fra stumfilmens tid. Under festivalen blir det egne gratisforestillinger for skole og barnehage. Her kan dere utforske hvordan lyd- og filmmusikk bidrar til å forme en filmfortelling, bli kjent med filmskapere som Georges Méliès og Buster Keaton, se unike filmopptak fra Roald Amundsens sydpolferd - for å nevne noe.

Filmprogram:

  • Fredag kl. 10.30-11.15: Georges Méliès: Eventyrlige filmtriks (barnehage)
  • Fredag kl. 12.00-13.00: Stumfilm, magi og lydeffekter (Barne- og ungdomsskole)
  • Mandag. kl. 10.00-11.00: Stumfilm, magi og lydeffekter (Videregående skole)
  • Mandag kl. 12.00-13.00: Stumfilm, magi og lydeffekter (Videregående skole)

Alle forestillingene gjennomføres med levende musikk i kinosalen. Info om påmelding finner du i filmomtalene.

Animasjon med nettbrett

Å lage animasjonsfilm kan være en glimrende læringsmetodikk for et skoleprosjekt. Filmverkstedet holder åpent for både skoler, barnehager og familier, og er tilrettelagt for animasjon med nettbrett. Vil du besøke Filmverkstedet med en gruppe? Her finner du praktisk info om opplegg og bestilling.

Animasjon med nettbrett