Skoletilbud

Her finner du vårt faste skoletilbud og aktuelle arrangementer for ungdomskole- og videregående skoleelever. Vil du motta invitasjoner til kommende tilbud? Send oss gjerne en e-post: cinemateket@nfi.no.

Oslo stumfilmfestival 9.-12. september

Under Oslo stumfilmfestival inviterer vi til to gratis forestillinger på dagtid fredag 10. september, for videregående og for barnehage.

Slapstick for de minste med live piano

Se klassikeren One Week, mens vår erfarne pianist Kjetil Schjander Luhr fremfører musikken i kinosalen! Her blir barnehagebarna kjent med den legendariske stumfilmstjernen Buster Keaton, i en av hans aller morsomste kortfilmer. Se fram til snurrende hus, spektakulære gags og gøyale forviklinger!

Arkivdetektiven - på skattejakt i filmarkivet

Det ligger skatter i metallbokser på hyller i det norske filmarkivet! Elevene i videregående får her en unik mulighet til å bli med inn i cinematek-kulissene. Bli kjent med glemte filmskatter og hvordan en filmarkivar jobber. Tina Anckarman, filmarkivar på Nasjonalbiblioteket, vil med boblende entusiasme fortelle om unike filmer i arkivet og vise klipp fra sine fineste arkivfunn.