Skoletilbud

Her finner du vårt faste skoletilbud og aktuelle arrangementer for elever på ungdomskolen og videregående. Vil du motta invitasjoner til kommende tilbud? Send oss gjerne en e-post: cinemateket@nfi.no.

Skolekino på Cinemateket

Kinosalen er en god arena for læring og sosiale opplevelser, og filmmediet byr på gode innfallsvinkler til temaer og kompetansemål i ulike fag i læreplanen. Etter avtale kan vi sette opp lukkede visninger for skolegrupper på dagtid.

Bestill tid ved å sende en epost til sita.jacobsen[a]nfi.no med skolenavn, forslag til dato, antall elever og lærere, og hvilken film dere vil se. Filmene er listet under. I hver filmomtale finner du informasjon om tilknytning til læreplanen, undervisningsopplegg og anbefalt alderstrinn. Filmlisten med informasjon om faglig relevans og mer kan du også laste ned som pdf her.

Lær språk med Cinemateket

Vil du ta med spåkklassen og se tysk eller fransk film på det store lerretet? Film er en glimrende innfallsvinkel for språklære, og vi har plukket ut to interessante filmer som kan passe fint i språkundervisningen. (Merk at Flukten fra Øst-Tyskland kun vises utekstet eller med tysk teksting.)

Europeisk ungdomsfilm

Cinekid Wrap! er et samarbeidsprosjekt mellom filminstitusjoner i flere land, der ungdom over hele Europa får se prisvinnende europeiske kvalitetsfilmer. Vi tilbyr tre filmer til ungdomsskolen gjennom dette prosjektet. Filmene har også undervisningsressurser.

Andre læringsressurser

Filmrommet skolekino er en gratis nettbasert formidlingstjeneste for skoler og lærere som bruker film i undervisningen, utviklet av Norgesfilm i samarbeid med Norsk filminstitutt. Her finnes en rekke filmpresentasjoner og oppgaver til norske og utenlandske filmer tilpasset ulike klassetrinn. Gå til Filmrommet skolekino.