Forsommeren på Cinemateket

Det er mange gode grunner til å ta turen til Cinemateket i mai og juni! Det er både storslåtte og sjeldne filmopplevelser på programmet.

Kollasj med kvinneansikter og hender.

Her er noe av det vi byr på fremover. 

Månedens film

Falcon Lake er skuespilleren og kunstneren Charlotte Le Bons imponerende spillefilmdebut, en uforglemmelig og stemningsfull gotisk historie om ungdomstid og kjærlighet ved de dødes tjern. Første visning er gratis for alle cinematekmedlemmer. 

Månedens klassiker

Få med deg Jacques Rivettes debut­f­ilm Paris tilhører oss, en åpen og kryptisk film laget på dugnad sammen med en rekke andre bølge-regissører. I tillegg kan du få med deg Martin Scorseses After Hours, en spennende reise gjennom en lang natt i et mystisk New York-univers. 

70mm-festivalen

Den sagnomsuste festivalen er tilbake når vi 7. til 16. juni feirer det fineste analoge kino-formatet noensinne.

Sergej Parajanov og Mikhail Vartanov

Bli bedre kjent med to filmskapere som provoserte de sovjetiske myndighetene med sine berusende og ukonvensjonelle filmverk.

Andrew Haigh

Han er en mester i å skape stemningsvare, velspilte og eksistensielle drama og vi viser tre av dem: Weekend, 45 år og All of Us Strangers

Tran Anh Hung

Den kinoaktuelle fransk-vietnamesiske regissøren skaper film for sansene.

One World Echoes in Oslo

Verdens største menneskerettighets-filmfestival kommer på besøk. Med seg i bagasjen har de filmer, filmskapere og gjester.

Og mye mer

Du kan også glede deg til månedlige dypdykk i Nicolas Cages filmografi, norsk 60-tallsfilm, skeiv film under Pride, musikaler, George Romero double bill, faste cinematektradisjoner, spennende iransk kortfilm i Cinema Tehran, Oslo, en ny utgave av Rock Noir, kunst på film og Per Haddals utvalgte. Ta en titt i katalogen her. Du kan også plukke opp katalogen torsdag 25. april. 

I juli vil Cinemateket være stengt.