UNG Kurator: Er du 15-19 år og glad i film?

I januar starter vi opp en kuratorgruppe for ungdom! Vi ser derfor etter unge mellom 15-19 år som vil lære mer om film og cinematekdrift. Kuratorgruppa får være med å skape gode filmopplevelser på Cinemateket.

Det er kuratorene som bestemmer programmet på Cinemateket. Som deltaker i kuratorgruppa vil du bli bedre kjent med Cinemateket og få innsikt i hvordan vi lager et kinoprogram for publikum. 

Hvordan velger vi ut filmer til et arrangement? Hvordan skaper vi gode publikumsopplevelser? Hva gjør en kinomaskinist og hva er forskjellen på analog og digital film? Dette og mye mer vil du få vite mer om gjennom å være med i kuratorgruppa. Og ikke minst: Du får se masse film underveis!

Kuratorgruppas oppgaver

Kuratorgruppa vil bestå av 5-9 ungdommer i alderen 15-19 år. Sammen skal dere få skape innhold og være med å bestemme noen av filmene som skal vises på Cinemateket. Dere får jobbe med temaer dere syns er engasjerende og filmer og sjangre dere selv liker! Gruppa møtes på kveldstid to ganger i måneden fra januar til mai. Underveis blir dere også kjent med kuratorene, maskinistene og staben som jobber på Cinemateket.

Kuratorgruppa oppløses før sommerferien. Da vil alle få en attest for deltakelse. Gjennom hele perioden får du fribilletter til de fleste av forestillingene på Cinemateket.

Slik melder du interesse

Send en kort søknad til cinemateket(a)nfi.no der du presenterer deg selv og hvor gammel du er. Si litt om din filminteresse, hvilke filmer du liker og hvorfor du vil være med i gruppa. Du velger selv om du vil presentere deg skriftlig eller med en video. Alle er velkommen til å søke, og du trenger ikke å ha gjort noe filmrelatert før for å sende søknad. Vi vil gi tilbakemelding på om du får plass eller ikke.

Spørsmål

Har du spørsmål? Ta kontakt med Sita Jacobsen (telefon 474 62 426 eller e-post: sita.jacobsen(a)nfi.no).