Innholdsrik vår på Cinemateket

Vi tilbyr et tettpakket og mangfoldig program i mars og april. 

Tegning av jente med mørkt kort hår og rutete skjorte.

MÅNEDENS FILM OG KELLY REICHARDT-SERIE

Kelly Reichardt er en stor favoritt hos oss på Cinemateket. Nå viser vi Showing Up som Månedens film, og benytter anledningen til en retrospektiv serie med alle spillefilmene hennes. 

OSLO STUMFILMFESTIVAL

I slutten av april inviterer vi til femte utgave av stumfilmfestivalen. Vi viser blant annet Troll-elgen, Peter Pan og Salomé, det blir foredrag om surrealisme og film ved Psykoanalytisk forening og nydigitaliserte arkivskatter i programmet Oslo for 100 år siden. Det blir nyskrevet musikk og levende akkompagnement til alle filmene. 

MARATONVISNING AV OUT 1

For første gang viser vi Jacques Rivettes skamløst lekne og grensesprengende 13 timer lange mesterverk! 

HUMAN FILMFESTIVAL

Oslos største dokumentarfilmfestival. 

WIM WENDERS

I sitt 79. år er Wim Wenders fremdeles imponerende aktiv. Vi viser syv av filmene hans, som til sammen viser spennvidden og noen av de gjennomgående temaene i hans store produksjon.

NY FILM FRA KOSOVO

Kosovo er et spennende filmland. Vi har fått tak i tre prisvinnende filmer som skildrer tre generasjoner med kvinner som står opp for seg selv. Dette er usedvanlig stilsikre og modne debutfilmer fra regissører vi garantert vil høre mer fra i tida som kommer. 

CHRISTIAN PETZOLD

Tre filmer fra en av de mest toneangivende regissørene i Europa i dag: Barbara, Phoenix og Undine

ARKITEKTURFILM OSLO

Årets tema utforsker arkitektur og byrom som åsted og ramme for opprør, sorg og glede.

NORDEN PÅ FILM

Formidlingsprosjektet Norden på film er et samarbeid mellom de skandinaviske filmarkivene og cinematekene, hvor formålet er å styrke vår kunnskap om nabolandene. Årets tema er skandinaviske hovedsteder. Det blir musikal og gangsterfilm fra København, thriller og ungdomskjærlighet i Stockholm, drama og komedie fra Oslo, i tillegg til et knippe stumfilmer fra de tre byene.

ITALIENSK FILMSEMINAR

Det italienske kulturinstitutt, Institutt for medier og kommunikasjon og Cinemateket inviterer hvert år til helgeseminar. I år setter vi fokus på regissør og skuespiller Vittorio De Sica, og viser klassikere som Sykkeltyvene og Ekteskap på italiensk

HVA MER? 

Som alltid byr vi også på faste konsept som Musikalsøndag, Filmsalongen, Troll i eske, Uten tittel, The Dream that Kicks, SpilleFilm, filmhistoriekurs, spesialvisninger, regissørbesøk, foredrag, introduksjoner og mye mer.

KATALOG OG OVERSIKT

Her kan du bla i katalogen og finne utskriftsvennlige oversikter for hver måned som du kan henge på oppslagstavla hjemme!. Papirkatalogen kan du plukke opp hos oss i Dronningens gate.