Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Forestillinger

Aktiviteter og høydepunkter

Tegnefilmen som forsvant

Kjenner du kaninen Oswald – tegnefilmfiguren som Walt Disney laget før han fant opp Mikke Mus? Flere av Oswald-filmene var antatt tapt for alltid, blant annet filmen Empty Socks. Etter mye detektivarbeid ble filmen plutselig funnet igjen – i Norge! Lørdag 27. april får vi besøk av Kjetil Sørenssen, en av de som fant igjen den sjeldne filmskatten. Han vil fortelle om Oswald og om hvordan Mikke Mus ble til. Etterpå viser vi Empty Socks og noen tidlige Mikke Mus-filmer.

Turist i egen by

Søndag 28. april er det Turist i egen by. Skal dere delta på arrangementet og har lyst til å se en film? Hos oss kan dere hente ut en fribillett til en valgfri forestilling denne dagen hvis dere viser Turist i egen by-passet i billettluka. Førstemann til mølla!

Vårfest i Dronningens gate

Lørdag 11. mai er Dronningens gate bilfri. Hele gata blir fylt med aktiviteter for store og små. Hos oss kan du se jungelfilmene Amazonia og Løvenes konge. Det blir også utendørs aktivitetsbord. Her kan du tegne og designe dyremasker. Eller hva med å bli malt i ansiktet som et ekte jungeldyr? Vi arrangerer også et byttemarked for film. Kanskje du og foreldrene dine har noen DVD-er i boden som dere vil bli kvitt? Bytt de gamle filmene deres med andre, eller gi de bort til noen som har lyst på dem.

Populære dukkefortellinger

Filmhistorien rommer mange filmer med bevegelige dukker og figurer. Utover våren kan du få med deg en dukkefilmserie. Gled deg til et gjensyn med Wallace og Gromit, Ivo Caprino sine figurer, Dyrene i Hakkebakkeskogen, de to gode naboene, mummitrollene og mange flere!

En kaninfigur kjører slede.
En liten dinosaur holder et blad i munnen.
To barn og en morsk mann står foran en bil.