Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme aktiviteter.

Forestillinger

Aktiviteter og høydepunkter

Barnas Sørfilm 28. og 29. november

Under Barnas Sørfilm, som er det tradisjonsrike barneprogrammet til Film fra sør-festivalen, kan du i år oppleve to vakre filmfortellinger fra Mongolia, Ronja Røverdatter i japansk anime-drakt, og Binti, en splitter ny film for de litt større barna.

Ola Solum - store eventyr

Er du glad i juleklassikeren Reisen til julestjernen? Ola Solum var en leken og oppfinnsom filmregissør, og i høst og vinter viser vi flere av filmene hans! På Barnas Cinematek kan du se eventyrfilmen Kvitebjørn kong Valemon og de to spenningsfilmene Operasjon Cobra og Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene.

En gutt og en jente står på et fortau i Paris, han holder en rød ballong og hun holder en blå.
En sprø mann med hvitmalt ansikt, bustete hår og stripete dress.
En ung gutt står sammen med en gjeng skjeletter.
Gutt på sykkel.
Mann og løve i bur.

Vil du utforske film mer?

Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å bruke tjenesten for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.