Barnas Cinematek

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme arrangementer. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe spennende rundt tematikken til filmen.

I tiden framover viser vi én barnefilm hver av helgedagene. Filmene vises i den store kinosalen. Lørdagsfilmen går klokken 13.00 og søndagsfilmen klokken 14.00. Barnas filmrom er inntil videre stengt for lek og for barnehagebesøk. Vi krysser fingrene for at det ikke blir altfor lenge til vi kan åpne barnetilbudet for fullt igjen! I mellomtiden gir vi deg noen tips til filmaktiviteter du kan finne på hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve deg på å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å bruke tjenesten for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.