Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og har mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Kommende arrangementer

Spennende barnefilm fra Baltikum

Baltiske filmdager går av stabelen 18. - 21. oktober og byr på gode filmer for store og små. På barnefilmprogrammet viser vi to spillefilmer: Den sommerlige filmen Paradis 89 og spenningsfilmen Suppebyens hemmelige forening. Det blir også et oppfinnsomt og morsomt animasjonsprogram for de minste både lørdag og søndag.

Animasjonsverksted: Halloween spesial

Lørdag 27. oktober kl. 1200-1530 inviterer vi til gratis drop-in animasjonsverksted, der temaet er Halloween. Lær å animere din helt egen skrekkfilm! I kinosalen vises filmene Propp & Berta og Coraline og den hemmelige dør.

Barnas Sørfilm

Liker du gode og litt annerledes filmfortellinger? På Film fra Sør-festivalen får du en unik sjanse til å se spennende filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Opplev Parvana som må kle seg ut som gutt for å hjelpe familien, modige Kirikou som vil redde landsbyen fra en trollkvinne og Jo som ønsker å være en superhelt. Helgen 10. og 11. november blir det spennende barneaktiviteter som tegning, ansiktsmaling og buttonsverksted.

Morsomme og originale stumfilmer

Har du noen gang lurt på hvordan det er å se film uten lyd mens det lages levende musikk i kinosalen? En gang i måneden har du sjansen til å se noen skikkelig morsomme skatter fra stumfilmtiden. Opplev spektakulære stunts og komiske fortellinger, i filmer som imponerer like mye idag som den gang de ble laget. 28. oktober vises komedien Høyere og høyere. 25. november blir det et gjensyn med Buster Keatons kortfilmer Neighbors og One Week. Vår faste pianist Kjetil Schjander Luhr lager musikken. Garantert god stemning!

Harold Lloyd henger etter bare viserne i et utendørs veggur, høyt, høyt over de travle storbygatene.

Svimlende stunt fra Harold Lloyds komedie Høyere og høyere (1923).