Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og andre morsomme aktiviteter.

Aktiviteter og høydepunkter

Den store festivalen for barn og unge

Lørdag 25. september feirer vi at barn og unge igjen skal få leke, utforske og oppleve et godt minne med andre! Sammen med Redd Barna Oslo og Blindern tilbyr vi en gratis filmopplevelse! Du kan ta ut gratis kinobillett til Apestjernen og Lærer frosk hos oss denne lørdagen.

Stumfilmkonsert

Søndag 26. september kan du se en morsom og underholdende stumfilm med levende pianomusikk i kinosalen. Da viser vi komedien Steamboat Bill Jr. I filmen Buster Keaton spiller rollen som den håpløse sønnen til en dampbåteier. Kjetil Schjander Luhr spiller piano mens filmen går på lerretet!

Supre fortellinger for de minste

De minste filmelskerne har også en naturlig plass på Barnas Cinematek. I september kan du få med deg to supre tegnefilmer om barn som har spennende og litt annerledes familier: Tigre & tatoveringer og Apestjernen.

Høstferiekino i uke 40

Ingen høstferie uten gode filmopplevelser! Mandag 4. til fredag 10. oktober blir det spennende filmer hver dag klokken 10.00 og kl. 12.00!

Vil du utforske film mer?

Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å se film på Filmbib for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.