Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og har mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Aktuelle serier

Superhelter og heltemot

Fram mot sommeren har vi spesielt fokus på superhelter og figurer med heltemot. Noen er klassiske superhelter med kule antrekk og overnaturlige krefter. Andre ser ut som deg og meg, og er sterke i kroppen eller modige i hjertet. I De utrolige har hele familien superkrefter, mens Big Hero 6 er et helt drømmelag av superhelter. Pelle Nøhrmann i Antboy derimot, han må klare seg alene. Heldigvis er han tøff og har kreftene til en mutert maur. Men man blir ingen ekte superhelt uten trening! Slik er det også for ungdommene på superheltskolen Sky High. Bortsett fra hvis man heter Pippi Langstrømpe, da. Pippi er verdens sterkeste jente, og hun gjør som hun vil! Filmhistorien er full av supre helter, for både små og store barn.

Kommende pedagogiske tilbud

Tilbud til barnehagene

Vi inviterer årets skolestartere til å se dokumentarfilmen 1. klassingene. Filmen handler om Marion og klassen hennes de første månedene på skolen. Forestillingen er gratis, men barnehagen må reservere billetter i forkant.
Les mer om 1. klassingene.

Skolestarteren Marion står med sekken på ryggen første skoledag.

Dokumentarfilmen 1. klassingene er en fin forberedelse for barn som skal starte på skolen.