Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og har mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Forestillinger

Høydepunkter i august og september

Sommerkino, spenning på skolen og jubileum
Etter sommerferien byr vi på serien spenning på skolen, med mange oppfinnsomme filmfortellinger som foregår i en skolesetting. Bli kjent med Marion som er skolestarter, Bram som ikke kan sitte stille på pulten, kjæresteparet Daniel og Melody, klassen som forvandles til et spenstig rockeband, Stompa som lager spillopper på kostskole og mange, mange flere.

1. august – 3. august: Sommerkino
Første uka i august inviterer vi til sommerkino på dagtid. De tre filmene Lærer Frosk, Nedenom og hjem igjen og Maur i rompa er alle sammen stappfulle av humor og ablegøyer. Kom sammen med familien, aktivitetsskolen eller vennegruppa!

8. september: Norsk filmklubbforbund 50 år!
Norsk filmklubbforbund har hjulpet filmklubber med å vise film for store og små over hele landet i mange, mange år. I år fyller de 50, og lørdag 8. september inviterer vi til bursdagsfeiring. Det blir kule aktiviteter, gratis ballonger og kake. I kinosalene viser vi klassikerne Den røde ballongen og Den hvite ballongen. Bli med på feiringen! I denne serien viser vi også Studio Ghibli-klassikeren Laputa – Himmelslottet.

26. august, 30. september og 28. oktober: Dramatisk stumfilmkonsert
Få bilder fra filmhistorien er så ikoniske som der hvor Harold Lloyd henger høyt, høyt over en bygate kun etter viserne på en klokke. I filmen Høyere og høyere må han klatre opp fasaden på en skyskraper for å imponere kjæresten sin. Velkommen til en kreativ, imponerende og underholdende filmopplevelse! Vår faste pianist Kjetil Schjander Luhr improviserer musikken til filmen, live i kinosalen.

Anbefalte arrangementer

Sommerkino

Mandag til fredag i uke 26 byr vi på fem gode feriefilmer, med to forestillinger per dag. På programmet står Ulvesommer, Big Hero 6, Karlsson på taket, Superkatten Zorba og Den fantastiske Mikkel Rev.

Onsdag til fredag i uke 31 kan du få med deg Lærer Frosk, Nedenom og hjem igjen og Maur i rompa.

Ta turen med familien, aktivitetsskolen eller vennegjengen!

Les mer om tilbudet

Rev i dressjakke med strå i munnen