Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og har mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Forestillinger

Anbefalte arrangementer

I uke 40 byr vi på fem feriefilmer, med to forestillinger per dag. På programmet står Skjønnheten og udyret, Emil og grisungen, Et amerikansk eventyr, Pelle Politibil går i vannet og Flukten fra hønsegården. Ta turen med familien, aktivitetskolen eller vennegjengen!

Les mer om tilbudet

Vilter høne på sykkel som fyker over et piggtrådgjerde.

Høydepunkter i september og oktober

Spenning på skolen
Utover høsten utforsker vi filmer som foregår i en skolesetting. Bli kjent med skolestarteren Marion, Bram som ikke kan sitte stille, kjæresteparet Daniel og Melody, Stompa som lager spillopper på kostskole og mange, mange flere.

30. september og 28. oktober: Høyere og høyere
Få bilder fra filmhistorien er så ikoniske som der hvor Harold Lloyd henger høyt, høyt over en bygate kun etter viserne på en klokke. I stumfilmen Høyere og høyere må han klatre opp fasaden på en skyskraper for å få gifte seg med kjæresten. Velkommen til en kreativ, imponerende og underholdende filmopplevelse! Vår huspianist Kjetil Schjander Luhr improviserer musikken til filmen.

12. - 15. oktober: Oslo stumfilmfestival
Cinemateket lanserer en ny og eksklusiv filmfestival til høsten. 12.-15. oktober kan nysgjerrige barn og voksne få oppleve filmer fra stumfilmens tid. Mange av filmene vil bli vist med levende og spesialkomponert musikk til. Se blant annet fram til familieforestillinger og egne forestillinger for skoler og barnehager.