Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Forestillinger

Aktiviteter og høydepunkter

Sommerkino

26.-28. juni og 14.-16. august blir det en ny runde med sommerkino på dagtid. Vi viser til sammen seks filmer, med to forestillinger hver av dagene, klokken 10.00 og klokken 12.00. Ta turen med familien, aktivitetskolen eller vennegjengen!

Oslo stumfilmfestival

Velkommen til en magisk opplevelse med levende musikk og klassiske tegnefilmer. Fredag 23. august kl. 10.30 inviterer vi til gratis forestilling for barnehager med tegnefilmprogrammet Katter, kaniner og klovner. Vi forteller litt om figurene i filmene, og pianist Håvard Gressum Antonsen spiller musikken. Reserver billetter på e-post til sita.jacobsen@nfi.no (oppgi barnehagens navn, antall barn og antall voksne). NB! Det er begrenset antall plasser.

Populære dukkefortellinger

Filmhistorien rommer mange filmer med bevegelige dukker og figurer. Utover våren kan du få med deg en dukkefilmserie. Gled deg til et gjensyn med Wallace og Gromit, Ivo Caprino sine figurer, Dyrene i Hakkebakkeskogen, de to gode naboene, mummitrollene og mange flere!

En liten dinosaur holder et blad i munnen.
En gutt snur seg og ser litt engstelig ut i et eksotisk jungellandskap.
Peter Pan og Wendy spionerer inn gjennom et vindu.
Ape i et tre.
En ung gutt og en ung jente står i baugen av en båt. Gutten ser på jenta, mens jenta ser begeistret utover og rekker armene ut i været.
To jenter, den ene med rød jakke og den andre med stripete t-skjorte, som ser ut som de pønsker på noe.