Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og andre morsomme aktiviteter.

Lag film til en stumfilmkonsert!

Har du drømt om å se din egen film på kino? Nå har du sjansen! Vi inviterer alle barn til å sende inn kortfilmer til en stor stumfilmkonsert. De beste filmene vil bli vist under Oslo stumfilmfestival i september, og en ekte stumfilmpianist vil spille musikken til dem! Lag film alene, med familien eller vennegjengen.

To barn på en filminnspilling foran et kamera.
Pianist lager musikk til barnas egne stumfilmer i kinosalen.

Nydelig japansk anime

Liker du japansk anime? Selv om Barnas Cinematek tar sommerferie i juli, kan du se to storslåtte filmer av Makoto Shinkai i Cinematekets sommerprogram: Your Name og Weathering with You.

Gutt ser ut over by.

Vil du utforske film mer?

Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å bruke tjenesten for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.