Barnas cinematek

Vi viser barnefilm i helgene, har skole- og barnehagevisninger i ukedagene, lek og læring i Flåklypa – Barnas filmrom og arrangerer mange morsomme og lærerike aktiviteter for barn og unge gjennom året. 

Se fram til gode filmer for små og store utover vinteren! Barnas filmrom er åpent for alle når vi viser film i helgene og kan også bookes av barnehager på hverdager. Hent programbrosjyren neste gang du er innom eller meld deg på nyhetsbrev for oppdateringer om hva som skjer.

Høydepunkter i februar og mars

Eggggg - kom innom og spill!

Gilbert grusomme hevn er basert på Stein Erik Lundes bok Eggg. Men visste du at boka også har inspirert dataspillet Eggggg? Plattformspillet er utviklet av det norske spillstudioet Hyper Games, og du må bruke oppkast som superkrefter for å navigere deg rundt! Kom og prøv spillet på Nintendo Switch søndag 25. februar kl. 13-14. Les mer her.

Mummitroll-tegneverksted

Framover utforsker vi Tove Janssons mummitroll-univers med filmer, spill og arrangementer. Søndag 3. mars kan du bli med på tegneverksted og lære å tegne mummi-figurer sammen med profesjonelle tegnere fra spillstudioet Hypergames.

Visste du forresten at Hypergames slipper videospillet Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen denne våren? Prøv spillet på en spesialbygget spillboks 3. mars. Denne dagen viser vi også Mummitrollet – Kometen kommer i kinosalen og har fine aktivitetsark fra Moomin Characters Oy i Barnas filmrom.

Stumfilmkonsert

Lørdag 13. mars kan du bli med på en spennende stumfilmkonsert der Buster Keaton må løse et krimmysterium i filmen Sherlock jr. Vår drevne husmusiker Kjetil Schjander Luhr spiller levende pianomusikk til filmen.

Forestillinger

Besøke oss med barnehagen?

Book et besøk i Barnas filmrom

I Flåklypa – Barnas filmrom kan barna se film og leke. Vi holder åpent for barnehager alle hverdager, kl. 10.00 og kl. 12.00. Besøket må bookes i forkant, tilbudet er gratis og påmeldingen er bindende. Les mer om rommet og filmene dere kan se her.

Barnas ønskefilm

Hvilken film vil du se på stort lerret?

Har du en favorittfilm eller et godt filmminne du gjerne vil at andre skal få oppleve? Send oss en e-post med filmtittel og regissør.

Barn som sitter i kinosal med grønne seter. Gutten i forgrunnen er tydelig fascinert av det han ser på. Det ser ut som han sier "oj" og har oppsperrede øyne.

Foto: Knøttekino, Barnefilmfestivalen.