Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Forestillinger

Aktiviteter og høydepunkter

Sommerkino

14.-16. august blir det en ny runde med sommerkino på dagtid. Vi viser til sammen seks filmer, med to forestillinger hver av dagene, klokken 10.00 og klokken 12.00. Ta turen med familien, aktivitetskolen eller vennegjengen!

Oslo stumfilmfestival

Fredag 23. august kl. 10.30 inviterer vi til gratis forestilling for barnehager med tegnefilmprogrammet Katter, kaniner og klovner. Vi forteller litt om figurene i filmene, og pianist Håvard Gressum Antonsen spiller musikken. Reserver billetter på e-post til sita.jacobsen@nfi.no (oppgi barnehagens navn, antall barn og antall voksne). NB! Det er begrenset antall plasser.

Lørdag 24. august blir det familiedag. Mellom klokka 12.00 og 15.00 kan du ta turen innom musikkverkstedet Stum støy. Her får du leke deg med å lage lydeffekter og musikk til klassiske stumfilmer. Eller kanskje du vil lære å spille slapstick-skuespill på ekte Chaplin-vis? Da kan du melde deg på slapstick-kurset vårt!

Lag et insektshotell

Bier, biller og fluer er alle sammen hjelpsomme venner som det er fint å ha i hagen. Lørdag 28. september kan du bli med å bygge hus til insektene! Denne dagen får vi besøk av speiderleder og friluftsentusiast Asbjørn Aursjø. Han lærer deg hvordan du kan lage ditt eget insektshotell. Vi viser også den animerte maurfilmen Kule kryp og dokumentarfilmen Mikrokosmos – to herlige filmer der du kan studere insektene på nært hold.

Mann og løve i bur.
Flott og fargerikt nærbilde av en snegle speiler seg i en liten vanndam.
Tegnefilmbilde av en skrekkslagen kanin som står oppå geviret til en sint svømmende elg.
En vakker sangerinne og en stilig loppe i fine kostymer.
En skolejente sitter ved et kjøkkenbord og ser på en bitteliten katt som ligner en mann.
En forskremt guttunge går inn på et skoletoalett tagget ned av grafitti.