Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og andre morsomme aktiviteter.

Aktiviteter og høydepunkter

Jul på Cinemateket

Tradisjonen tro viser vi et knippe filmer som virkelig får frem den gode julefølelsen. Gled deg til et gjensyn med Reisen til julestjernen og Hest er best.

Bamse-fortellinger for de minste

Lørdag 18. desember kl. 13.00 kan de minste kose seg med fire lune fortellinger om bamsen Ludovic sitt fortryllende hverdagsliv gjennom fire årstider.

Utforske film mer?

Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Se stumfilmer laget av barn!

I høst arrangerte vi en storslagen festforestilling med stumfilmer laget av barn og ungdommer under Oslo stumfilmfestival. Her på nettsiden kan du se fire av filmene fra forestillingen - med spesiallaget musikk av Kjetil Schjander Luhr!

Pianist lager musikk til barnas egne stumfilmer i kinosalen.

Lag animasjonsfilm

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Utforsk berømte filmleketøy

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å se film på Filmbib for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.