Barnas Cinematek

Mens vi pusser opp tar tilbudet til skoler og aktivitetsskoler en pause og Barnas filmrom vil ikke være tilgjengelig for barnehagebesøk. Film vil vi likevel vise! Det blir jevnlig forestillinger for barn og barnefamilier på Symra Kino og Kunstnernes Hus Kino.

Barnefilmer rundtomkring etter sommerferien

Etter sommerferien og fram til vi åpner dørene hos oss selv igjen, skal vi fortsette å vise mange gode barnefilmer på kino rundtomkring. Vi ser fram til å ønske velkommen til nye lokaler og et nytt Barnas filmrom mot slutten av året. Følg med i sosiale medier og her på siden for forestillinger, oppdateringer og mer informasjon om hvordan det blir. Du kan også abonnere på våre nyhetsbrev.

Utforske film mer?

Her får du tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Se stumfilmer laget av barn!

I høst arrangerte vi en storslagen festforestilling med stumfilmer laget av barn og ungdommer under Oslo stumfilmfestival. Her kan du se fire av filmene vi fikk inn - med spesiallaget musikk av Kjetil Schjander Luhr!

Pianist lager musikk til barnas egne stumfilmer i kinosalen.

Lag animasjonsfilm

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Utforsk berømte filmleketøy

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib har mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å se film på Filmbib for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.