Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme aktiviteter.

Aktiviteter og høydepunkter

Konkurranse: Filmperler!

Liker du å pusle med rørperler og perlebrett? Bli med i konkurransen vår der du kan perle bilder og figurer fra filmhistorien, da vel! Les mer her.

Sanger fra havet

Filmserien Sanger fra havet består av i alt syv filmer der handlingen foregår på eller ved havet. Her møter du mystiske skapninger som bor under vann, barn som finner underlige ting i fjæra, svensk skjærgårdsidyll og en spekkhogger som drømmer om et liv i frihet. Dykk ned i japanske og irske tegnefilmer, eventyr, skandinaviske klassikere og stumfilmer!

​Stumfilmkonsert 6. september

Søndag 6. september klokken 14.00 får du bli med stumfilmstjerna Buster Keaton til sjøs. Da viser vi komediene The Boat og The Love Nest. Gled deg til en gøyal forestilling der pianist Håvard Gressum Antonsen spiller musikken, live i kinosalen!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.

Vil du utforske film mer? Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å bruke tjenesten for alle som har et bibliotekkort!