Barnas Cinematek

Hver lørdag kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndag kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. I tillegg setter vi opp forestillinger i høstferien, vinterferien og deler av sommerferien. Med jevne mellomrom arrangerer vi egne forestillinger for skoler, AKS og barnehager.

Vi viser ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. Av og til får vi besøk av regissører som forteller om filmene sine eller en ekspert kommer for å fortelle noe interessant rundt tematikken til filmen. Vi arrangerer animasjonsverksted, stumfilmkonserter og mange andre morsomme arrangementer i løpet av året.

Aktiviteter og høydepunkter

Filmer fra Nord-Norge

Er du glad i kortfilmer? I programmet Nordnorske kortfilmperler kan du få med deg filmene Bædi og Børdi, Myrhull, Dunder, Akvarium, Theodors magiske revansj og Hermann. Alle filmene er laget av filmskapere fra Nord-Norge, og i filmene møter du blant annet et rampete monster, en fugl og en sau på flytur og to søsken som tryller med en magisk pensel

Populære dukkefortellinger

Filmhistorien rommer mange filmer med bevegelige dukker eller figurer. Utover våren kan du få med deg en dukkefilmserie. Gled deg til et gjensyn med Wallace og Gromit, Ivo Caprino sine figurer, de to gode naboene, mummitrollene og mange flere!

Hva er dette her mon tro?
En jente og en gutt står i et boktrykkeri og ser på hverandre.
Tre monsterbarn i et snølandskap.
En gammel mann ligger og sover i et bukkehorn på veggen.