Barnas cinematek

Mens vi pusser opp tar tilbudet til skoler og aktivitetsskoler en pause og Barnas filmrom vil ikke være tilgjengelig for barnehagebesøk. Film vil vi likevel vise! Det blir jevnlig forestillinger for barn og barnefamilier på Symra Kino og Kunstnernes Hus Kino.

Barnefilmer rundtomkring

Cinemateket har vært under ombygging det siste året, men nå nærmer det seg gjenåpning. Vi gleder oss til å ønske velkommen til nye lokaler og et nytt Barnas filmrom i april. Fram til vi åpner dørene hos oss selv igjen, skal vi fortsette å vise mange gode barnefilmer rundtomkring på Symra kino og Kunstnernes Hus Kino ut februar. Følg med i sosiale medier og her på siden for forestillinger, oppdateringer og mer informasjon om hvordan det blir. Du kan også abonnere på våre nyhetsbrev.

Barn som sitter i kinosal med grønne seter. Gutten i forgrunnen er tydelig fascinert av det han ser på. Det ser ut som han sier "oj" og har oppsperrede øyne.

Foto: Knøttekino, Barnefilmfestivalen.

Barnas ønskefilm

Hvilken film vil du se på lerretet?

Har du en favorittfilm eller et godt filmminne du gjerne vil at andre skal få oppleve? Send oss en e-post med filmtittel og regissør, så kanskje vi får den med i gjenåpningsprogrammet. Siste frist for å sende inn filmønsker til Barnas cinematekprogram er 5. februar.

Utforske film mer?

Her får du tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Se stumfilmer laget av barn!

I høst arrangerte vi en storslagen festforestilling med stumfilmer laget av barn og ungdommer under Oslo stumfilmfestival. Her kan du se fire av filmene vi fikk inn - med spesiallaget musikk av Kjetil Schjander Luhr!

Pianist lager musikk til barnas egne stumfilmer i kinosalen.

Lag animasjonsfilm

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Utforsk berømte filmleketøy

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib har mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å se film på Filmbib for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.