Barnas cinematek

Vi har visninger hver helg, lek og læring i Flåklypa – Barnas filmrom, skoleferie-kino og flere spennende aktiviteter.

Endelig tilbake!

Barnas cinematek er endelig tilbake i egne nyoppussede lokaler! Vi gleder oss til å vise dere et bredt utvalg av barnefilmer og invitere dere til spennende aktiviteter gjennom våren. Barnas cinematek gjør filmhistorien levende, ved å vise historisk film som er laget i en annen tid enn den vi lever i i dag og nyere kvalitetsfilm for barn.

I dette programmet byr vi på både verdens eldste bevarte animasjonsfilm, verdens første tegnefilm, musikal, stumfilmer, kjente og kjære karakterer og nyere perler. Sammen med Matilda og søstrene i Tottori! Sommeren vi var alene kan du finne din indre superkraft, eller kanskje du vil oppdage nye vennskap med Ponyo og Sondre, Robyn og Mebh eller E.T og Elliot? Vi starter med Oslo stumfilmfestival hvor vi viser Generalen og Prins Achmeds eventyr som vår faste stumfilmpianist Kjetil Schjander Luhr spiller all musikken til. Det blir også slapstick-kurs og silhuett-klippeverksted.

Sommerkino

Sommerkino med aktivitetsskolen

Onsdag til fredag i uke 26 kan du se filmer på dagtid, både med familien, venner eller aktivitetsskolen. På programmet finner du: Tottori! Sommeren vi var alene, Ponyo på klippen ved havet og Gutten og jernkjempen.

Filmstart hver dag kl. 10.00 og 12.00.

Ønsker dere å komme i en gruppe fra aktivitetsskolen? Ta kontakt på barnefilm@nfi.no. Forestillingene tilbys gratis til aktivitetsskoler. 

Barnas ønskefilm

Hvilken film vil du se på lerretet?

Har du en favorittfilm eller et godt filmminne du gjerne vil at andre skal få oppleve? Send oss en e-post med filmtittel og regissør.

Barn som sitter i kinosal med grønne seter. Gutten i forgrunnen er tydelig fascinert av det han ser på. Det ser ut som han sier "oj" og har oppsperrede øyne.

Foto: Knøttekino, Barnefilmfestivalen.