Barnas Cinematek

Lørdager kl. 13.00 og kl. 15.00, og søndager kl. 14.00 viser vi film for små filmelskere. Opplev ny og eldre barnefilm og klassikere du gjerne ikke får se på vanlig kino. I løpet av året arrangerer vi animasjonsverksted, stumfilmkonserter og andre morsomme aktiviteter.

Forestillinger

Aktiviteter og høydepunkter

Supre fortellinger for de minste

I hvert program setter vi opp noen filmer som kan passe ekstra godt til de minste filmelskerne. Kos deg med verdens søteste romvesen når vi viser Sauen Shaun-filmen: Farmageddon! Eller hva med et gøyalt dukkefilmprogram der du kan bli med et redningsmannskap ut på spennende oppdrag?

Seks morsomme kortfilmer for de minste!

Baltiske filmdager 15.-17. oktober

Under årets utgave av Baltiske filmdager kan du se animasjonsfilmen Away og et program med animerte dukkefilmer fra Latvia. Vi viser også den litauiske spillefilmen Phantom Owl Forest.

Gutt på motorsykkel i skydekket og rent landskap med fjell.
To redningsmenn i en båt ser på en skattkiste med en forundret blekksprut inni.

Arkitekturfilm Oslo 21.-24. oktober

Det finnes mange typer bygninger – også på film! Under Arkitekturfilm Oslo kan du utforske noen av dem. I Mormor og de åtte ungene i byen kan du se hvordan husene i Oslo så ut i gamledager. Animefilmen Chihiro og heksene tar deg med til et forhekset japansk badehus. Eller kanskje du er nysgjerrig på hvordan katedralen Notre Dame i Paris ser ut? Den ser du i Disney-klassikeren Ringeren i Notre Dame. Filmen Tårnet følger en familie i en flyktningeleir i Libanon. De har bodd i det samme huset gjennom flere generasjoner.

Stumfilm med levende musikk

Har du noen gang sett en ekte stumfilm med musikk fremført på gamlemåten? Søndag 31. oktober og 28. november viser vi komedien Høyere og høyere. Her ser du den berømte stumfilmstjernen Harold Lloyd i et forrykende stunt der han klatrer oppover en skyskraper! Stumfilmpianisten vår Kjetil Schjander Luhr spiller levende musikk mens filmen vises.

Harold Lloyd henger etter bare viserne i et utendørs veggur, høyt, høyt over de travle storbygatene.

Svimlende stunt fra Harold Lloyds komedie Høyere og høyere (1923).

Utforske film mer?

Her får du noen tips til filmaktiviteter du kan gjøre hjemme.

Lag film

Kanskje du vil prøve å lage din egen animasjonsfilm? Alt du trenger er et nettbrett med en animasjonapp og noen figurer eller tegninger som du kan filme.

Lek med film

Visste du at det fantes leketøy som kunne levendegjøre bilder og tegninger lenge før film var oppfunnet? Med tegnesaker og papir kan du prøve deg på å gjenskape berømte filmleketøy som flippebok, thaumatrop, to-bildeanimasjon og zoetrop.

Se film

Strømmetjenesten Filmbib mange gode norske kortfilmer og dokumentarer, også for små og store barn. Det er gratis å se film på Filmbib for alle som har et bibliotekkort!

To jenter lager figurer i plastilina.
To hender viser fram en flippebok med mange nesten identiske tegninger av et klovnefjes.
Kvinne som virker forhekset av et gammeldags tv-apparat.