Tilbring vinteren i kinomørket

Det er mange gode grunner til å ta turen hit i januar og februar. Vi åpner dørene igjen 3. januar. 

Kim Hiorthøys illustrasjon for januar februar 2024.

Billettene er allerede i salg og cinematekkatalogen er i hus 19. desember, plukk den med deg om du svinger innom. 

Månedens film

I januar setter vi opp den nye filmen til dokumentarlegenden Frederick Wiseman. I en alder av 93 år, har han laget en fantastisk film om en tre stjerners Michelin-restaurant, drevet av den franske restaurantfamilien Troisgros. Filmen er et must for alle matinteresserte, et must for alle dokumentarfilminteresserte og en utrolig fascinerende film om kvalitet og perfeksjon. I februar byr vi på tyrkiske Nuri Bilge Ceylans nyeste film About Dry Grasses, et fabelaktig velspilt og meditativt eksistensielt drama. 

Nuri Bilge Ceylan

Vi lar deg også få oppleve fem andre karakterdrevne og personlige drama fra Ceylan, inkludert gullpalmevinneren Vintersøvn

Howard Hawks

Musikaler, westernfilmer, dialogdrevne komedier, film noir, gangsterepos – Hollywood-regissøren Howard Hawks turnerte alle sjangre med snert og driv. Vi viser ti av høydepunktene i en retrospektiv serie. 

Ny polsk film

I denne serien har vi plukket ut fem strålende titler som viser bredden og kvaliteten i dagens polske filmlandskap. 

FILMar

Portugal og Norge har en lang kystlinje. Havets betydning gjenspeiles i filmproduksjonen i begge land, og i denne serien får du muligheten til å oppleve noen av dem.

SpilleFilm

Vi byr på før-premiere av den rørende nye norske dokumentaren Ibelin, som forteller historien til Mats Steen og som viser hvordan virtuelle verdener kan by på både rike, nye erfaringer og dype vennskap. 

Dessuten blir det hundre år gamle filmer med levende musikk, norsk 60-tallsfilm, iransk film og kultur, årskavalkade med norsk kortfilm, dokumentarfilmklassikere, samisk film, fokus på bærekraft og klimakollaps, motorsykkelkjørende jentegjenger, psykoanalyse, publikums ønsker og mye mer. Velkommen!

Programoversikt og billetter finner du her. Du kan også bla i katalogen her