Cinemateket ung

Vi har en rekke tilbud til ungdom som liker å se film på stort lerret eller har lyst til å utforske filmhistorien. 

Ung billett

Alle mellom 15 og 18 år får gratis medlemskap på Cinemateket. Medlemskortet hentes ut i billettluken på Cinemateket (legitimasjon må fremvises). Et medlemskap gir medlemspris (60 kroner) på alle filmene på Cinematekets ordinære program og tilgang til de filmene du er gammel nok til å se. 

Ung film

Ung film er Cinematekets tilbud til unge på jakt etter gode filmopplevelser. Hver tredje lørdag setter vi opp filmer for denne målgruppen. Det kan være filmer som åpner nye horisonter, klassikere eller filmer der man kan kjenne seg igjen i handlingen. I denne programperioden viser vi Ikke naken, Your Name, Til Huttetuenes land og Ready Player One. Ung film har en fast billettpris på 30 kroner. Det gis ikke ytterligere medlemsrabatter.

Les mer om Ung film.

Ung kurator

Cinemateket starter opp en egen kuratorgruppe for filminteressert ungdom mellom 15 og 18 år (VGS-elever). Gruppen skal sammen lage et filmprogram som skal vises på Cinemateket. Gjennom å være med i kuratorgruppa vil deltakerne få innføring i hva et Cinematek er, hvordan man kan kuratere for et publikum og øve seg på å være arrangør av åpne publikumsvisninger. Følg med på nettsidene våre for mer informasjon fremover.

Stumfilmkonserten - Den kulturelle skolesekken

Hvert år inviterer vi alle åttendeklassinger i Oslo til stumfilmkonsert, en kinoopplevelse helt utenom det vanlige.

Elevene får se fem klassikere fra filmens barndom. Filmene blir vist med levende lyd og musikk. Stumfilmpianist Kjetil Schjander Luhr framfører musikken og komponist Kristin Bolstad lager stemningsskapende foley– og effektlyder. Forestillingen gir en leken introduksjon til hva stumfilm er og hvordan film ble spilt inn og vist før lydfilmen ble oppfunnet.