Cinemateket ung

Vi har en rekke tilbud til ungdom som liker å se film på stort lerret eller har lyst til å utforske filmhistorien. 

Ung billett

Er du 15, 16 eller 17 år gammel, får du gratis medlemskap på Cinemateket. Medlemskortet hentes ut i billettluken på Cinemateket (legitimasjon må fremvises). Et medlemskap gir medlemspris (60 kroner) på alle filmene på Cinematekets ordinære program og tilgang til de filmene du er gammel nok til å se. 

Ung film

Ung film er Cinematekets tilbud til unge på jakt etter gode filmopplevelser. Hver tredje lørdag setter vi opp filmer for denne målgruppen. Det kan være filmer som åpner nye horisonter, klassikere eller filmer der man kan kjenne seg igjen i handlingen. Ung film har en fast billettpris på 30 kroner. Det gis ikke ytterligere medlemsrabatter.

Les mer om Ung film.

Ung kurator

Denne våren har Cinemateket startet en kuratorgruppe for filminteressert ungdom. Gruppen består av ni deltakere mellom 16 og 19 år. Sammen skal de lage et filmprogram som skal vises på Cinemateket. Gjennom å være med i kuratorgruppa får deltakerne en innføring i hva et cinematek er, hvordan man kuraterer for et publikum og øve seg på å være arrangør av åpne publikumsforestillinger.

Stumfilmkonserten - Den kulturelle skolesekken

Hvert år inviterer vi alle åttendeklassinger i Oslo til stumfilmkonsert, en kinoopplevelse helt utenom det vanlige.

Elevene får se seks klassikere fra filmens barndom. Filmene vises med levende lyd og musikk. Stumfilmpianist Kjetil Schjander Luhr framfører musikken og komponist Kristin Bolstad lager stemningsskapende foley– og effektlyder. Forestillingen gir en introduksjon til hva stumfilm er og hvordan film ble spilt inn og vist før lydfilmen ble oppfunnet.