Mummitroll, modige dyr, egg og merkelig sjokolade

Utover vinteren kan barna kose seg med mummitrollfilmer, fine fortellinger der dyr er i hovedrollen og tradisjonsrike klassikere man kan se igjen og igjen - for å nevne noe!

Tove Janssons mummitrollfigurer har begeistret barn og voksne gjennom flere generasjoner, og det er laget både bøker, tegneserier, filmer og tv-serier om dem. Framover kan du se tre gode mummifilmer laget med ulike animasjonsteknikker. I år lanseres også videospillet Snusmurikken - Melodien i Mummidalen, som er laget av det norske spillstudioet Hyper Games. Søndag 3. mars inviterer vi deg til å prøve det nye spillet og bli med på mummitroll-tegneverksted!

Mummitrollet, Snusmumrikken, lille My og Snorkfrøken går gjennom et landskap.
To mummitroll står på et hustak og ser ned på et vann.
Mummitrollfamilien står i lobbyen på et luksuriøst feriehotell.

Dyr i hovedrollen

Filmhistorien rommer mange fortellinger der dyr på ulike måter settes på prøve eller må manøvrere seg gjennom utfordringer i naturen. Pingvinenes marsj ble en umiddelbar suksess da den utkom i 2005, om keiserpingvinenes strabasiøse vandring til hekkeplassen sin. Nå har du sjansen til å se den igjen, på det store lerretet! Vi byr også på noen artige animasjonsfilmer med dyrefigurer i hovedrollene i Froskenes fabelaktige spådom, Historien om den kjempestore pæra, Ludovic - Verdens beste bamse og Mamma Mø finner hjem.

Stumfilmkonserter med levende musikk er populære på Barnas cinematek, og lørdag 13. januar viser vi Buster Keatons detektivkomedie Sherlock jr. Vår drevne pianist Kjetil Schjander Luhr spiller musikken til filmen.

En detektiv sitter i en stol med et forstørrelsesglass og en detektivhåndbok.

Eggggg

Gilberts grusomme hevn er basert på en bok, men visste du at boka også har inspirert et dataspill? Når vi viser filmen i februar rigger vi også opp noen Nintendo Switch-stasjoner. Her kan du teste ferdighetene dine i spillet Eggggg, et underholdende plattformspill med egg, hindringer og grønt tegneserieoppkast!

Videospill der hovedkarakteren hopper over et hull ved hjelp av oppkast.

Som vanlig blir det også film i vinterferien, markering av samisk nasjonaldag og en fin miks av skandinaviske perler, spennende animasjon og ønskefilmer sendt inn av dere. Av ønskefilmer kan du blant annet se fram til Mel Stuarts Charlie og sjokoladefabrikken og Hayao Miyazakis fortryllende animasjonsfilm Det levende slottet.

Abonner gjerne på vårt nyhetsbrev for ukentlig oppdatering om filmer og aktiviteter.

En gruppe mennesker om bord i en båt på en elv laget av sjokolade.
En lærer og mange elever.
Jente, i bakgrunnen ser vi ulike folk.
Det levende slottet vandrer rundt i et fjellandskap.