Smakebiter fra barnas vårprogram

I april, mai og juni byr Barnas cinematek på filmer fra mange land, naturdokumentar, skandinaviske klassikere, japansk tegnefilm og stumfilm med levende musikk.

Animasjon. EN hare og en hund sitter på en sykkel og kjører gjennom en skog med masse fargerike blomster.

Lotte fra oppfinnerland.

Vi gleder oss til en innholdsrik barnefilmvår, der du blant annet kan bli med ut på sjørøvertokt, til Sicilia og til Oppfinnerland, inn i skogen og dypt ned i gresset der de små insektene bor. 25.-28. april arrangerer vi Oslo stumfilmfestival. På familieprogrammet står lekne og morsomme stumfilmer som vises med levende musikk. Utforsk hvordan lyd og musikk farger opplevelsen din av en film! Du kan også melde deg på slapstick-kurs med profesjonell instruktør og se den aller første spillefilmen om Peter Pan fra 1924. Oversikt over hvilke filmer som vises når finner du på Barnas cinematek sin egen programside.

En jente med hatt og alvekostyme sitter på en scene.

Foto: George Eastman Museum. 

De minste kan se fram til lune og barnevennlige fortellinger og et koselig og passe skummelt kortfilmprogram med det lille spøkelset Laban. De større barna kan blant annet glede deg til den japanske tegnefilmen Skatten på Sjørøverøya og Steven Spielbergs klassiker Hook - Kaptein Kroks hevn og E.T. - Gjesten fra verdensrommet – for å nevne noe!

Utvalgte høydepunkter

Slapstick-kurs lørdag 27. april

I stumfilmer var det ikke lyd, så skuespillerne brukte kroppen og ansiktet til å formidle hva de følte, sa og gjorde. Charlie Chaplin var en av de mest kjente slapstick-skuespillerne, og lørdag 27. april kan barn mellom sju og ti år bli med på skuespillerkurs og lære å spille akkurat slik Chaplin gjorde! Det blir også ulike øvelser i slapstick. Kurset er gratis, men har påmelding. Instruktør er Bjørn Kolstø.

Sommerkino i uke 26

Barnas cinematek elsker sommer og sommerkino! Første uke av skoleferien, 26.–28. juni, viser vi tre sommerlige filmer på dagtid. Filmstart er klokken 10.00 og kl. 12.00. På programmet står Heldiggrisen Babe, SOS Svartskjær og Dragetreneren. Ta turen med aktivitetsskolen, venner eller familien!

Animasjon. Et spøkelse og en gutt med krone leker på en seng i et rom.
Animasjon. En mystisk fyr gir et skattekart til en gutt på et versthus.
En liten gris med halsbånd og noe som ligner en pannelugg står og titter opp.
En jente sitter i vannet og kysser en sel på snuten.
En vikinggutt sitter på ryggen til en flygende svart drage.