Animasjon i skolen

Animasjon i skolen- en morsom måte å lære på!

Publisert: 21.08.2017 | Sist endret: 05.09.2017

Dette kurset setter læreren i stand til å lage animasjonsfilm sammen med barn, og til å gjennomføre en kreativ og motiverende undervisning med film som metode.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Kurset gir en teoretisk og praktisk innføring i hvordan en kan organisere barn i animasjonsarbeid, og hvordan en med enkle grep kan integrere flere fagområder i elevproduserte filmer. Animasjon egner seg godt som metode i skole og kulturskole, da hele prosessen fra start til slutt stimulerer kreative prosesser hos eleven og kompetansemål fra 3-4 fag alltid implementeres i prosessen. I tillegg vil eleven få kunnskap om hvordan digitale verktøy kan benyttes for formidling av kunnskap og egne kunstneriske uttrykk.

I  kursets teoretiske del vektlegges hvordan mål i kunnskapsløftet kan integreres i produksjon av egne filmer. Det blir undervist i animasjon som læringsmetodikk, forberedelser til animasjon, animasjonsteknikker, praktisk animasjon og redigering. Underveis får dere se mange eksempler på oppgaver for alle aldersgrupper og hvordan vurdering for læring integreres som en naturlig del av prosessen.

Det er ingen krav til forkunnskaper og kursholder tar med alt av teknisk utstyr og materiell. Vi bruker iPad i produksjonen.

Om kursleder

Bente Aasheim er utdannet adjunkt med spesialisering i kunst og Håndverk og film, medier og kommunikasjon. Hun har utviklet metodikken og skrevet læreboken ”Animasjonsbok- en veiledning i å animere med barn” og produserer ”Animasjonsboks for iPad”. Aasheim har holdt kurs for elever og pedagogisk personell over hele landet de siste 17 årene.

Kurstider og påmelding

Kurset er gratis å delta på, og går over en kveld. Oppgi ønsket dato, navn og institusjon ved påmelding.

• 27.september kl. 15.00-21.00
• 11.oktober kl. 15.00-21.00

Påmelding gjøres på epost til sita.jacobsen@nfi.no