Spennende program fra august og utover høsten

Fra midten av juni tar Cinemateket rundtomkring en liten sommerpause, men i august er vi tilbake. Da kan vi blant annet by på en jubileumsvisning med levende musikk av F.W. Murnaus skrekkfilmklassiker Nosferatu i Kulturkirken Jakob.

Skummel skygge av mann i en trapp.

Visningene på sensommeren og utover høsten vil finne sted på Vega Scene, Symra kino og Kunstnernes Hus Kino, i tillegg til Teknisk museum og Kulturkirken Jakob.

Enda flere visninger på Symra Kino

Fra august vil vi ha barnefilmvisninger på Symra kino hver lørdag, og i tillegg til seniorkino på dagtid, vil vi også arrangere noen kveldsvisninger her.

Program og billetter

Enkelttitler legges ut for salg i juni - hele programmet og brosjyren blir tilgjengelig i august. Vi kan allerede nå røpe at det vil bli visning av Ingmar Bergmans Det syvende segl, akkompagnert av et foredrag om Bergman ved Per Haddal, et gjensyn med hele Francis Ford Coppolas Gudfaren-trilogi, ukrainske Kira Muratovas Brief Encounters og Pedro Almodóvars spillefilmdebut Pepi, Luci, Bom og de andre.

Nosferatu som stumfilmkonsert

Onsdag 24. august kl. 20.00 markerer vi sammen med Ravenheart internasjonale filmfestival at F. W. Murnaus melankolske skrekkfilm Nosferatu fyller 100 år. Da inviterer vi til en ekstraordinær stumfilmvisning i Kulturkirken Jakob, med levende musikk av Cinematekets faste komponist og pianist Kjetil Schjander Luhr, som denne kvelden spiller sammen med fiolinist Håkon Aase og trommeslager Christian Skaugen.

Barnas cinematek

Også barnevisningene begynner i august, og programmet spenner fra norske titler som Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet og Bestevenner, via japanske anime i Maya og hekseblomsten, til den nydelige animasjonsfilmen Den lille prinsen, som er basert på boka til den franske forfatteren Antoine de Saint-Exupéry.