Spennende program fra august og utover høsten

Fredag 19. august er vi i gang med Cinemateket rundtomkring igjen! Dario Argentos Dark Glasses åpner høstsesongen på Vega Scene. Cinematekfilm blir det også på Symra kino og Kunstnernes Hus kino. I tillegg inviterer vi til spesialarrangementer i Kulturkirken Jakob (utsolgt) og på Teknisk museum.

Kvinne med solbriller.

Rundtomkring-programmet består av klassiske titler, god barnefilm og eksklusiv ny film.

Utover sensommeren og høsten kan du blant annet glede deg til et gjensyn med hele Francis Ford Coppolas Gudfaren-trilogi, inkludert den nyklippede The Godfather Coda. Du kan også oppleve ukrainske Kira Muratovas Brief Encounters, franske Claire DenisBeau travail og tsjekkiske Vera Chytilovás Daisies.

Vi setter opp Ingmar Bergmans Det syvende segl, akkompagnert av et foredrag om Bergman ved Per Haddal, i september. Foredrag blir det også i forbindelse med visningene av Samlerne og jeg (Agnès Varda) og Vertigo (Alfred Hitchcock).

Programmet rommer dessuten klassikere som M, Double Indemnity og The Searchers, men også spennende nye titler som ungarske Wild Roots (med regissørbesøk) og Neptune Frost. Hele programmet finner du i brosjyrene som kan plukkes opp på alle de ulike visningsstedene. Du kan også bla i brosjyren her.

Barnas cinematek

Også barnevisningene begynner i august, og programmet spenner fra norske titler som Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet og Bestevenner, via japansk anime i Maya og hekseblomsten, til den nydelige animasjonsfilmen Den lille prinsen, som er basert på boka til den franske forfatteren Antoine de Saint-Exupéry.

Nosferatu som stumfilmkonsert

Onsdag 24. august kl. 20.00 markerer vi sammen med Ravenheart internasjonale filmfestival at F. W. Murnaus melankolske skrekkfilm Nosferatu fyller 100 år. Da inviterer vi til en ekstraordinær stumfilmvisning i Kulturkirken Jakob, med levende musikk av Cinematekets faste komponist og pianist Kjetil Schjander Luhr, som denne kvelden spiller sammen med fiolinist Håkon Aase og trommeslager Christian Skaugen. Forestillingen er utsolgt!