Mann foran mange blå skjermer.

Neptune Frost

Ambisiøs afrofuturistisk science fiction-musikal som stiller spørsmål om global makt og kjønn.

Kommende forestillinger

  • Tirsdag 25.10.2022 18:00 Kjøp

    Legges snart ut for salg. (Symra kino)

Se alle forestillinger

Fortid, fremtid og nåtid smelter sammen i Saul Williams’ og Anisia Uzeymans kritikerroste Neptune Frost. Hovedpersonene er hackeren Neptune og gruvearbeideren Matalusa som møtes i et slags mytologisk cyberspace, hvor de reflekterer over sin plass i den materielle verden og den kosmiske orden. Med dette som utgangspunkt, tegner filmen et symbolmettet og mangefasettert portrett av en globalisert kapitalisme som suger ressursene ut av land i den tredje verden og etterlater seg brutale systemer og sosialt kaos.

Neptune Frost bruker sang, sagn, allegorier og neonskimrende afrofuturistisk estetikk til å knytte sammen så vidt forskjellige temaer som interseksualitet, utvinning av mineralet coltan i Rwanda og Dogon-folket i Mali, som sies å ha hatt avansert astronomisk kunnskap lenge før den moderne vitenskapens fødsel. Det vil si, det som gjør dette til en unik og uforglemmelig filmopplevelse, er at Williams og Uzeyman syr alle disse elementene sammen til en helhet som oppleves like presserende og politisk som den er drømmeaktig og forførende. (omtale fra BIFF)

Saul Williams er en kunstner fra New York med lang og anerkjent fartstid fra det uavhengige hip-hop-miljøet. Anisia Uzeyman er født og oppvokst i Rwanda og dette er hennes femte film.

My Voice You Can’t Hear / Tonen Du Ikke Vil Høre

Neptune Frost inngår i en filmserie kalt My Voice You Can’t Hear / Tonen Du Ikke Vil Høre, som ønsker å utforske kjønnsbrytende ikke-binære- og trans-identiteter innenfor ulike ikke-vestlige kontekster og fortellingstradisjoner. Serien er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem for kunstprodusenten TrAP og er et samarbeid med Salam, cinematekene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø og Nasjonalmuseet.

Forfilm

Før Neptune Frost, får du også se et kortfilmprogram (varighet 19 minutter).

Teknisk informasjon om filmen Neptune Frost
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Produsert USA/Rwanda/Frankrike/Canada 2021
Regi Anisia Uzeyman & Saul Williams
Medvirkende

Cheryl Isheja, Bertrand Ninteretse, Eliane Umuhire, Rebecca Mucyo,

Tale Kinyarwanda, kirundi, swahili, fransk
Tekst Engelsk
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Forestillinger

  • Tirsdag 25.10.2022 18:00 Symra kino Kjøp

    Legges snart ut for salg. (Symra kino)

Samarbeids­partnere

TrAP og Symra kino