Tre jenter sitter på en rattkjelke og aker ned en bakke sammen.

Bestevenner

Hjertevarm historie om to jenter som vil redde bestevennen sin.

Niåringene Julie, Mette og Naisha er verdens beste venner. De fryder seg over snøen som laver ned, har snøballkrig med gutta, kjører kjelke og diskuterer hvem av dem som skal være Lucia på skolen. En dag kommer ikke Naisha på skolen. Hjemme er hun heller ikke. Naisha har forsvunnet! Hun og moren har nemlig fått beskjed om at asylsøknaden deres ikke er godkjent, og at de ikke får bli i Norge. Julie og Mette bestemmer seg for å lete etter dem. Man kan vel ikke bare kaste deres beste venn ut av landet? Det eneste sporet jentene har er en adresse, skrevet med usynlig blekk. I all hemmelighet sniker de seg av gårde på en dramatisk ferd til storbyen. Nå haster det å finne Naisha før politiet kommer.

Regissør Cristian Lo har et stort hjerte for å lage originale og engasjerende filmer for barn og unge der viljesterke karakterer har en sentral plass, og i likhet med flere av de andre spillefilmene hans berører også Bestevenner temaer som oppvekst, vennskap og utenforskap. Filmen har vunnet flere priser. I 2009 mottok den blant annet Sølvklumpen for beste barnefilm fra Norske kinosjefers forbund, og i 2010 var den nominert til Krystallbjørnen i konkurranseprogrammet Generation Kplus på filmfestivalen i Berlin.

Teknisk informasjon om filmen Bestevenner
Attributt Verdi
Spilletid 1t 16m (76 minutter)
Produsert Norge 2009
Regi Christian Lo
Medvirkende

Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide, Ado Johanna Girirpio, Jon Øigarden, Ane Dahl Torp, Andrea Bræin Hovig, Anders Baasmo Christiansen

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Samarbeids­partnere

Symra kino