Animasjon med tre personer. En liten mann med briller og skjegg, jente med musefletter og en eldre dame med rød briller.

Maya og hekseblomsten

Spennende håndtegnet animasjonseventyr om en jente med magiske krefter.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 05.11.2022 11:00 Kjøp

    (Symra kino)

Se alle forestillinger

Maya og hekseblomsten er basert på Mary Stewarts barnebok The Little Broomstick og kan passe fint for den som liker Studio Ghiblis filmer eller Harry Potters univers av magi og trolldom. I filmen møter du ti år gamle Maya som akkurat har flyttet til grandtanten sin mens foreldrene er ute og reiser. Hun vil gjerne hjelpe til med plikter og ærender, men uheldigvis er hun veldig klumsete. Dessuten mobber nabogutten Peter henne for hennes knallrøde hår.

En dag leder en mystisk katt henne inn i skogen. Her finner hun en sopelime og en magisk hekseblomst. Plutselig flyr Maya av gårde på sopelimen! Hun blir ført til Endor, et universitet for hekser og trollmenn. Skolens to ledere, rektor Mummelbork og den eksentriske forskeren Doktor Dee, lar seg imponere stort over Mayas nye magiske krefter. Men det skal snart vise seg at ikke alt er som det skal være ved skolen..

Jente som har hender som stråler.

Maya og hekseblomsten er debutfilmen til Studio Ponoc og har håndtegnet og forseggjort animasjon av høy kvalitet. Med sine flotte bakgrunner og karakterer er filmen minst like fortryllende som regissør Hiromasa Yonebayashis to foregående filmer, Arriettas hemmelige verden (2010) og Marnie – min hemmelige venninne (2014), som han laget mens han jobbet i Studio Ghibli.

Teknisk informasjon om filmen Maya og hekseblomsten
Attributt Verdi
Spilletid 1t 43m (103 minutter)
Originaltittel Meari to majo no hana
Produsert Japan 2017
Regi Hiromasa Yonebayashi
Medvirkende

Liv Almaas, Elias Ottersen, Anette Hoff, Jeppe Beck Laursen, Anders Bye

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Lørdag 05.11.2022 11:00 Symra kino Kjøp

    (Symra kino)

Samarbeids­partnere

Symra kino