En gutt sitter på bakken foran en rose.

Den lille prinsen

Eventyrlig animasjonsfilm om en prins som reiser gjennom verdensrommet på en asteroide, inspirert av Antoine de Saint-Exupérys berømte barnebok.

Den lille prinsen er delvis basert på barneboka med samme navn fra 1942, skrevet og illustrert av franske Antoine de Saint-Exupéry. Boka er en stor klassiker, og er både blitt dramatisert for scene, radioteater, dukketeater, som opera, musikalfilm og animasjonsfilm. I den animerte filmversjonen møter vi en jente som flytter inn i et nytt nabolag sammen med moren sin. Moren er veldig opptatt av karriere og skole og gjør alt hun kan for å forberede datteren på voksenlivet. Men snart møter jenta Flyveren, en gammel og litt rar nabo. Han forteller en spennende historie om en liten prins som bor på en asteroide, som han en gang møtte etter et flyhavari i ørkenen.

Filmens animasjon er praktfull, og blander to forskjellige animasjonsteknikker. Jentas nåtid skildres med digital 3D-animasjon, mens den lille prinsens verden er skapt med stop motion-teknikk.

Teknisk informasjon om filmen Den lille prinsen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 48m (108 minutter)
Originaltittel The Little Prince
Produsert Frankrike/Canada/USA 2015
Regi Mark Osborne
Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Lørdag 27.08.2022 11:00 Symra kino  

    (Symra kino)

Samarbeids­partnere

Symra kino