En hestekjerre med to mennesker ombord.

The Merry Frolics of Satan

En burlesk Méliès-klassiker der djevelen plager to reisende! Musikken og lyden er skapt og framført av Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr. I en bakomfilm ser du også hvordan musikerne har arbeidet med filmen.

Her får du både se en kort dokumentar om hvordan musikerne har gått fram for å tonesette The Merry Frolics of Satan og selve filmen (litt lenger ned på siden).

Her ser du kortdokumentaren / Behind the scenes.

The Merry Frolics of Satan

Se Méliès’ The Merry Frolics of Satan fra 1906 i ny musikalsk drakt!

Her ser du The Merry Frolics of Satan.

Med utgangspunkt i legenden om Faust, og med elementer lånt fra de to franske teaterstykkene Les pilules du diable (1839) og Les quatre cents coups du diable (1905), handler The Merry Frolics of Satan om oppfinneren William Crackford og hans assistent John. De to oppsøker alkymisten Alcofrisbas i laboratoriet hans for å kjøpe en talisman. Etter en absurd seanse med en rekke magiske bevegelige møbler, forteller de Alcofrisbas at de har et ønske om å reise verden rundt. Alkymisten tilbyr dem å oppfylle ønsket, men de overser at prisen de må betale er å overgi sjelen til djevelen. Det skal vise seg at alkymisten er ingen ringere enn Mephistofeles. Reisen starter, og snart forfølges de to reisende av både Mephistofeles og De syv dødssynder. Georges Méliès spiller selv rollen som djevelen.

Teknisk informasjon om filmen The Merry Frolics of Satan
Attributt Verdi
Spilletid 0t 17m (17 minutter)
Originaltittel Les quat'cent farces du diable
Produsert USA 1906
Regi Georges Méliès
Medvirkende

Georges Méliès m.fl.

Tale Uten tale
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Digital
Lyd Stereo
Bildeformat 1.33:1
1.33:1