Et par har sex på en plattform.

Ur kärlekens språk

Forstyrret filmsalong presenterer filmen Travis Bickle tar med seg sin date på, med begrenset hell, i Taxi Driver.

Ur kärlekens språk blander folkeopplysning, mondo og «den svenska synden» sammen til en film med menneskelig seksuell adspredelse i alle former. Dette blir kledelig presentert av et knippe sexologer som drikker kaffe, kjederøyker og snakker om Kinseyrapporten, samt Masters og Johnson.

Filmen er en av skandinavisk films største suksesser og åpnet slusene for nordisk snusk på lerreter verden over. Filmen ble alt for sterk kost for 30 000 briter som bestemte seg for å protestere mot den i Londons sentrum. Blant dem var ingen ringere enn Cliff Richard som legendarisk uttalte «Sverige – mer porno, mer selvmord, mer alkoholisme og mer gonoré for hvert år som går!». Selv om filmen brøt ned hindringene for fremstillinger av seksualitet hos det svenske Statens Biografbyrå, holdt Statens filmkontroll her hjemme stand. De totalforbød filmen først, for så å klippe vekk alle visuelle fremstillinger og hentydninger til sex. Vårt hjemlige publikum fikk iallfall med seg kjederøykingen og kaffedrikkingen til de før nevnte sexologene.

Regissør Torgny Wickman fikk sitt gjennombrudd med denne filmen og fulgte opp suksessen med Kyrkoherden, en snuskete klassiker på sitt vis med hekser, lidderlige prester og Cornelis Vreeswijk på rollelisten. Wickman har allerede vært på Forstyrret filmsalongs repertoar, da vi for noen år siden satte opp hans erotiske horrorfilm Skräkken har 1000 ögon!

Velkommen til en aften med svensk synd, freudianske samlivsråd og rikelig med piperøyking!

Teknisk informasjon om filmen Ur kärlekens språk
Attributt Verdi
Spilletid 1t 48m (108 minutter)
Produsert Sverige 1969
Regi Torgny Wickman
Medvirkende

Inge Hegeler, Sten Hegeler, Maj-Brith Bergström-Walan, Sture Cullhed

Tale Svensk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Lyd Mono
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Samarbeids­partnere

Vega Scene