Cinemateket rundtomkring

Mens lokalene våre pusses opp og vi holder stengt, er vi så heldige å få vise film på Vega Scene, Kunstnernes Hus Kino og Symra kino.

Cinemateket viser film rundtomkring.

Vi skal også ha noen spesialarrangementer på andre steder som for eksempel Teknisk Museum og Kulturkirken Jakob.

Vega Scene (Hausmanns gate 28)

Vi vil ha ukentlige visninger på Vega Scene, hovedsakelig på torsdager og søndager. Programmet vil bestå av enkelttitler fra filmhistorien og noen smakebiter på faste cinematek-konsept. Flere av filmene vises med innledninger og filmhistoriske foredrag.

Kunstnernes Hus Kino (Wergelandsveien 17)

Annenhver søndag inviterer vi til Barnas Cinematek-visninger på Kunstnernes Hus Kino for de yngste filmelskerne, i tillegg setter vi opp enkelttitler og noen forestillinger i kunstfilmkonseptet The Dream That Kicks. Også her vil vi innlede visningene.

Symra kino (Cecilie Thoresens vei 23)

På Symra kino byr vi annenhver uke på klassisk film tirsdager kl. 11.30 og Barnas Cinematek-titler lørdager kl. 11.00. På Symra blir det også introduksjoner, blant annet ved Per Haddal.

Teknisk Museum (Kjelsåsveien 143)

Det blir også enkeltvise filmvisninger på Teknisk Museum, Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. I mars får du muligheten til å oppleve Fritz Langs legendariske stumfilm Metropolis med levende musikk.

Kulturkirken Jakob (Hausmansgate 14)

Høsten 2022 inviterer vi også til stumfilmkonsert av Nosferatu i Kulturkirken Jakob, som har fungert som kulturscene i Oslo siden 2000. Rommet her har usedvanlig god akustikk og en helt spesiell atmosfære.

Samarbeids­partnere