Eyes of Fire

Forstyrret filmsalong er tilbake med naturhorrorklassikeren Eyes of Fire. Samme kveld er det førpremiere på David Cronenbergs nye film!

Vi befinner oss i 1750 og et sted i de amerikanske koloniene skal den lidderlige, men karismatiske presten Will Smythe henges for sine mange seksuelle eskapader. Smythe har imidlertid sin egen lojale tilhengerskare. Etter å ha bli reddet av dem, tar Smythe og hans disipler, som inkluderer hans elskerinne, hennes barn og landsbyheksen, med seg alt som ikke er spikret fast, og drar av sted på en flåte til det forjettede land som Herren har lovet. Herrens veier er som kjent uransakelige, så ferden bærer gjennom landet til Shawnee-stammen, som er allierte med franskmennene. Etter å ha blitt angrepet av stammen og fransk milits flykter vårt brokete følge ned i en dal. Heldigvis følger verken franskmenn eller innfødte etter dem. Dalen er både vakker og frodig, men i skogen bor noe som på ingen måte er interessert i uanmeldt besøk.

Folk-horror filmen Eyes of Fire er debuten til kunstfotografen Avery Crounse, som ble kjent for sine nærmest psykedeliske bilder, der han leker med og manipulerer farger lenge før dette ble vanlig gjennom digital redigering. Crounse benytter sine erfaringer som fotograf til det fulle, noe som gjør at Eyes of Fire ser langt mer påkostet ut enn filmens relativt beskjedne budsjett skulle tilsi. Crounse selv gjorde filmens visuelle effekter, noe som gir filmen et distinkt, surrealistisk preg. Tatt i betraktning at dette var før CGI og uten penger til å benytte seg av firmaer som ILM, er effektene overraskende habile. Filmmusikken er atmosfærisk og elektronisk i stil med noe Carpenter kunne ha gjort.

Til tross for at filmen ble en kulthit og spilte inn budsjettet flere ganger, ble den mer elle rmindre glemt. Bortsett fra en VHS-utgivelse på åttitallet, så Eyes of Fire ikke dagens lys igjen før filmer som The Witch, Kill List og Midsommar blåste nytt liv i folk-horrorsjangeren. Eyes of Fire blander sammen elementer av Roger Corman, Lovecraft og Washington Irving til et potent, vellagret heksebrygg av en film!

Teknisk informasjon om filmen Eyes of Fire
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert USA 1983
Regi Avery Crounse
Medvirkende

Dennis Lipscomb, Guy Boyd, Rebecca Stanley, Will Hare, Kerry Sherman

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Lyd Stereo
Bildeformat 1.85:1
1.85:1