To på rømmen.

Leave No Trace

Nok et strålende drama fra Debra Graniks hånd.

Leave No Trace er bare Debra Graniks tredje spillefilm, men allerede med de to første viste hun seg frem som en komplett filmskaper med en særlig evne til å få frem det ypperste i skuespillerne sine. Oscar- og Golden Globe-nominasjoner til den da ukjente Jennifer Lawrence for Winters Bone, og hennes raske vei derifra til å bli Hollywoods best betalte kvinnelige skuespiller, er vel kanskje bevis på det. Her får vi nok et eksempel på dette, både Thomasin McKenzie og Ben Foster glitrer i sine komplekse roller, og sine tolkninger av to lavmælte, sårbare og viljesterke individer.

Ute i skogen rundt Portland finner vi dem, på en evigvarende campingtur. Utenfor samfunnets radar lever de sine liv hvor sult, kulde og ville dyr truer deres eksistens. Konstant på vakt lever de en form for egen eksistens, kun far og datter. Årsakene bare antydes, viktigere er hvordan de håndterer sine liv og de forestående forandringer som tvinger seg frem.

Filmen er løselig basert på boka «My Abandonment» av Peter Rock, men dette er uten tvil et helt eget verk. Vi formelig lukter den fuktige skogen, føler den iskalde vinden og lever oss inn i båndene mellom en skadeskutt far og en datter på vei inn i voksenlivet. Perfekt akkompagnert av Dickon Hinchliffes sparsomme, men uendelig vakre musikk. En film du ikke rister av deg med det første…

Teknisk informasjon om filmen Leave No Trace
Attributt Verdi
Spilletid 1t 48m (108 minutter)
Produsert USA, Canada 2018
Regi Debra Granik
Skuespillere

Thomasin McKenzie, Ben Foster, Dale Dickey, Dana Millican, Isaiah Stone

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Lyd Dolby SR
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av