En katt og små mennesker.

Koko-di Koko-da

En spinnvill og absurd horrorfantasi i regi av den svenske kultregissøren Johannes Nyholm.

Dette er noe utenom det vanlige. Svenske Johannes Nyholm, kjent for den virale youtube-hiten Las Palmas (se under) og den strålende spillefilmdebuten Kjempen, er tilbake med en ravnsvart og briljant horror-komedie med absurde elementer som kan minne om David Lynch og et ubehag som kan matche filmene til Michael Haneke. Denne filmen er ikke for de sarteste sjelene.

Filmens hovedpersoner er paret Elin og Tobias, som reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en endeløs strøm av meningsløs og plutselig vold ute i den mørke skogen. Alt sammen til tonene av den svenske barnesangen «Koko-di Koko-da» fremført av den folkekjære danske sangeren Peter Belli i en ikke uvesentlig og mer enn infernalsk rolle.

Innimellom får vi sekvenser med den nydeligste skyggeanimasjon laget av Nyholm selv, som forsterker det uvirkelige preget som filmen har. Koko-di Koko-da er en ganske filleristende filmopplevelse, men det er også en av fjorårets mest lysende originale filmer.

En av årets mest bisarre, besynderlige, forstyrrende og forbløffende filmer. Birger Vestmo, NRK Filmpolitiet
A movie that plays like the bastard offspring of Groundhog Day and The Babadook. Keith Uhlich, The Hollywood Reporter
Like so many of the very best horror movies, this is not really a film about what it is superficially about. Sure, it is a little bit about the creepiness of camping, but beneath that surface it explores the primal reasons we are afraid of nature. Deirdre Crimmins, Rue Morgue Magazine

Johannes Nyholms kortfilm Las Palmas ble en monsterhit på Youtube.

Teknisk informasjon om filmen Koko-di Koko-da
Attributt Verdi
Spilletid 1t 26m (86 minutter)
Produsert Sverige/Danmark 2019
Regi Johannes Nyholm
Skuespillere

Leif Edlund, Ylva Gallon, Peter Belli

Tale Svensk, dansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 26.06.2020 18:15 Lillebil  
  • Søndag 28.06.2020 20:30 Tancred  
  • Tirsdag 30.06.2020 18:15 Lillebil  

Se mer av