To kvinner i undertøy.

Kammerpiken

En mesterlig thriller om hevn og kjærlighet som har blitt hyllet for sin frigjørende portrettering av kvinnelig seksualitet. Vi viser den utvidede utgaven av filmen.

Kammerpiken er en mesterlig thriller, og Park Chan-wooks mest tilgjengelig film til dags dato. Volden og grøssen fra filmer som Old Boy og Stoker er byttet ut med kjærlighet og sitrende spenning. Det hjelper også at Kammerpiken slår de fleste kostymedrama hva gjelder utsøkt produksjonsdesign og pittoreske landskapsbilder.

Filmen er basert på en britisk feministisk spenningsroman, men Park har lagt handlingen til 1930-tallets japansk-okkuperte Korea. Den er delt i tre akter, fortalt fra hver av de tre hovedpersonenes synsvinkel. Den falske greven Fujiwara ansetter den unge lommetyven Sook-he til å være kammerpike for adelskvinnen Hideku. Planen er at Sook-he skal få Hideku til å gifte seg med Fujiwara, slik at han kan stjele hennes store formue og dele den med Sook-he. Alt går etter som planlagt, helt til Sook-he selv innleder et forhold til Hideku, istedenfor å få henne interessert i Fujiwara.

Herfra går filmen i et forrykende tempo! Gamle intriger rulles opp, mens nye plot-tvister åpenbares rundt hvert hjørne. Kvinnelig seksualitet er den sentrale drivkraften i handlingen, i tråd med forfatterens originale visjon for boken. Men hvis en film som Fifty Shades of Grey var et eksempel på hvor lite frigjørende det kan være med eksplisitte seksuelle skildringer på film, representerer Kammerpiken det motsatte. En nytelse av en film som du ikke vil gå glipp av!

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area (2000) og Old Boy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Teknisk informasjon om filmen Kammerpiken
Attributt Verdi
Spilletid 2t 48m (168 minutter)
Originaltittel Ah-ga-ssi
Produsert Sør-Korea 2016
Regi Park Chan-wook
Skuespillere

Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo

Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1