Familie ved juletider.

It's a Wonderful Life

I It’s a Wonderful Life forteller Frank Capra nok en gang om det hederlige, vanlige mennesket, og ingen kunne fortelle slike historier bedre enn ham.

Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Da It’s a Wonderful Life hadde premiere julen 1946, ble den ingen suksess, folk syntes filmen var for deprimerende. Ved en administrativ glipp ble ikke rettighetene til filmen fornyet da disse løp ut på 70-tallet, og den ble offentlig eiendom – noe tv-stasjoner i USA benytter seg flittig av. For filmen medførte det til økt interesse og klassikerstatus.

Julen er tiden for de enkle budskap, og ingen kan unngå å bli rørt når Bailey kommer til erkjennelsen av at livet er herlig, tross alt.

Filmen vises fire ganger:

Mandag 16. desember kl. 17.00 vises filmen i samarbeid med US Embassy Oslo i konseptet «American Movie Night». Denne visningen er gratis. Visningene 18.12, 20.12 og 22.12 er regulære cinematekvisninger.

Teknisk informasjon om filmen It's a Wonderful Life
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Produsert USA 1946
Regi Frank Capra
Skuespillere

James Stewart, Henry Travers, Donna Reed, Lionel Barrymore

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Lyd Mono
Bildeformat 1.37:1
1.37:1