Mann som later som han er en filmkarakter.

Mongoland

Starten på Stavanger-filmbølgen er en sjarmerende romantisk komedie.

I Mongoland debuterte flere av norsk films mange talenter. Den er ikke bare Arild Østin Ommundsens regidebut, men flere av skuespillernes også. Kristoffer Joner, som i dag har en internasjonal karriere, jobbet under innspillingen fortsatt på Cementen hvor deler av filmen utspiller seg.

Det er kvelden før lille julaften. Pia kommer hjem til jul etter å ha vært ute å reist i England et halvt år, og regner med å ta opp tingene der hun slapp. Men selv et halvt år kan vise seg å være lenge. Målet er å finne Kristoffer, kjæresten som skulle ha vært med på reisen, men som sviktet i siste liten. Å finne ham blir mer komplisert enn hun hadde trodd. Kristoffer er som sunket i jorden.

I jakten på Kristoffer treffer Pia på flere mer eller mindre misfornøyde og desillusjonerte personer. Vegar, Pias gamle bestekompis, søvnløs og frustrert over en innbilt fysisk skavank. Rap-artisten Gary som er skuffet over manglende problemer å rappe om. Den britiske oljearbeideren Wayne, med et desillusjonert syn på kjærligheten som brakte ham til Norge. Stian, rocke-gitarist som jobber på gartneri fordi platekontrakten gikk fløyten. Samt en prinsippfast taxi-sjåfør. Midt i alt dette dukker nissen opp, og ting begynner å skje.

Teknisk informasjon om filmen Mongoland
Attributt Verdi
Spilletid 1t 24m (84 minutter)
Produsert Norge 2001
Regi Arild Østin Ommundsen
Skuespillere

Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Gro Elin Hjelle, Vegar Hoel

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Fredag 14.12.2018 18:00 Tancred  
  • Torsdag 20.12.2018 18:00 Lillebil