Rundtomkring i mai og juni

Vi fortsetter å tilby klassisk cinematekinnhold utover våren og forsommeren på Vega Scene, Symra kino og Kunstnernes Hus Kino!

Kul kvinne med sigarett foran vegg full av plakater.

Leve sitt liv (Jean-Luc Godard) med Anna Karina i hovedrollen.

Her er noen høydepunkt fremover:

Film og foredrag

Siden mars har vi arrangert flere filmvisninger med foredrag på Vega Scene. 5. mai kl. 20.00 kan du få med deg Leve sitt liv og et foredrag om regissørlegenden Jean-Luc Godard ved cinematekleder Jan Langlo. 2. juni kl. 20.00 vil kurator Kjell Runar Jenssen foredra om Alejandro Jodorowsky i forkant av visningen av El Topo.

Rable ripe animasjonsverksted

Søndag 8. mai kl. 12.00-15.00 inviterer vi til gratis animasjonsverksted for barna på Kunstnernes Hus Kino. Skap filmeffekter ved å tegne rett på filmruller og lag animerte snutter til en zoetrop.

Filmsalongen med panelsamtale

Onsdag 11. mai kl. 18.00 viser vi det rystende dramaet Quo vadis, Aida? etterfulgt av en panelsamtale om hendelsene i Srebrenica, som filmen skildrer. I panelet finner du tidligere utenriksminister Knut Vollebæk, som er kommissær i ICMP, International Commission on Missing Persons. ICMP har siden 1996 arbeidet med å identifisere døde og sørge for at familier får vite hva som har skjedd med dem som ble drept. I tillegg stiller Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi, Kathryne Bomberger, generaldirektør i ICMP, og Marit Bjartveit, lege og klinikksjef ved Oslo Universitetssykehus, i panelet. Arrangementet finner sted på Vega Scene.

Hvordan kan hjerner påvirkes?

Torsdag 12. mai kl. 18.00 ønsker vi velkommen til en utgave av The Science of Fiction på Vega Scene. Da vil vi se animasjonsklassikeren Akira i lys av forskning og utforskning av hjerneimplantater, kunstig intelligens, bevissthetsstyring og hjerneforbedring, gjennom en samtale mellom Gaute Einevoll og Klas Pettersen. Einevoll er professor i fysikk ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, mens Pettersen er sivilingeniør i fysikk, ph.d. i teoretisk nevrovitenskap og daglig leder for Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium (NORA).

Lambertseterkomedie på Lambertseter

Øyvind Vennerød skrev seg inn i norsk filmhistorie med sine populære og lystige samtidskomedier på 1950- og 1960-tallet: Støv på hjernen (1959), Sønner av Norge (1961) og Sønner av Norge kjøper bil (1962). Tirsdag 7. juni kl. 11.30 viser vi Sønner av Norge kjøper bil på Symra kino. Denne visningen er en del av Nordstrandsdagene og filmen innledes av Ivar Sekne, forfatter og styremedlem av Lambertseter historieforening, og cinematekkurator Kjell Runar Jenssen. Visningen er et samarbeid mellom Deichman Lambertseter, Symra kino og Cinemateket.

Andre titler fremover

Full programoversikt finner du på nettsiden og i programbrosjyren som kan plukkes opp på alle visningsstedene. Abonner gjerne på nyhetsbrevet vårt for ukentlig oversikt over hva som skjer.

Vi ses rundtomkring!