På Cinemateket i august og september

Vi åpnet dørene igjen lørdag 1. august og byr på et rikholdig program. Her er noen smakebiter!

Filmserier

Lillebil Ibsen satte spor etter seg i norsk scenekunst og film, og var også en internasjonal stjerne. Vi viser seks filmer med henne.

Mer omtalt enn sett, mer innflytelsesrik enn forstått, mer beundret enn likt - filmene til Robert Bresson utgjør en konsentrert kanon av slående skjønnhet og kompleksitet. Nå får du muligheten til å se ni av dem.

Alle trenger et pusterom, et sted å komme hjem til, et sted å hvile hodet. Filmserien som vi har kalt Pusterom fokuserer på mennesker i kamp, i kampen mot utkastelse og i kampen for å skape seg et sted å være - grunnleggende behov som ligger til grunn for en uro vi ser over hele den vestlige verden i dag.

Månedens film og Månedens klassiker

Festivaler

Ravenheart internasjonale filmfestival, det nyeste tilskuddet i Oslos filmfestivalverden, har gleden av å invitere publikum til en helg med fantasy, science fiction og horror fra 27. - 30. august.

Første uke i september, tirsdag til lørdag, arrangeres Jødiske filmdager hos oss for femte gang. Programmet i år består av fire nye titler og en eldre film med en rød tråd inn i jødisk liv og historie. Ungarn og Polen er denne gangen sterkt representert, både med regissører og historier.

Jubileumsutgaven av Oslo/Fusion som foregår fra 25. september til 2. oktober må du få med deg! Programmet gjenspeiler de 30 årene som har gått siden festivalen så sitt lys og ikke minst det spesielle og begivenhetsrike året vi er inne i.

En tegnet jente med rødt hår som ligger i sjøen og ser litt forskrekket ut. I tekst står det skrevet sommerkino mandag til fredag uke 32 og følgende filmtitler: Nabospionen, Ulvesommer, Ponyo på klippen ved havet, S.O.S. Svartskjær og Pinocchio.

Det blir også to kvelder med The Dream that Kicks, stumfilmkonsert med visning av Streik og Kjetil Schjander Luhr bak piano, et psykoanalytisk blikk på Fucking Åmål og alle fire The Trip-filmene, besøk av Anja Breien i Filmsalongen, publikums ønskefilmer og selvsagt viser vi tradisjonen tro Oslo 31. august i Oslo 31. august.

Bla i katalogen

Har du ikke fått hentet katalogen? Da kan du bla i den her.