Oslo / Fusion

I begynnelsen av oktober er det duket for den 31. utgaven av Oslo/Fusion internasjonale filmfestival, Norges eneste filmfestival med LHBTQIA+-fokus. Programmet er sluppet og billettsalget er i gang!

I fjor var festivalen heldig og landet tilfeldigvis i en kort periode der Cinemateket kunne holde salene åpne, og vi satte alle pris på å få lov til å se film på stort lerret igjen! Det er fremdeles restriksjoner, men med flere dager og flere visninger burde det være mulig å få med seg det du ønsker se.

Gjennom ti dager kan du velge mellom 100 spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer, en rekke arrangementer, her på Cinemateket, samt noen visninger på Vega Scene. I forkant av festivalen inviterer vi ungdomsskoler til å se film og lære mer om skeiv tematikk.

Vi kan som vanlig skilte med stort mangfold og representasjon i programmet. Vi har humor, drama, fantasi, skrekk og det er bare barnefilmene! Ellers blir dagene preget av blant annet dans og kunst, kjønn og identitet, kjærlighet og seksualitet, ungdom og eldre, samt menneskerettigheter, rasisme og aktivisme. Alt dette og mer, fra festivaler som Berlinalen, Cannes, SXSW, Sundance, Tribeca, med flere.

Det blir mye glede og underholdning på lerretet, men også våre mørkere og ofte skjulte sider har fått plass, så her kan du også la deg utfordre og kanskje provosere. Uansett, vi gleder oss til å se dere i kinosetene igjen ha en riktig god festival!

Mer informasjon om programmet og gjester finner du også på oslofusion.no

Billettpriser

  • Enkeltbillett kr. 110 (medlemskap ikke nødvendig)
  • Under 23 år/studenter under 25 år kr. 80
  • Cinematekets medlemmer kr. 80 (en rabattert billett per medlem)
  • Merk billettpris for Monika Treut Double Bill (Gendernauts + Genderation) kr. 150