Oslo/Fusion

Norges eneste skeive filmfestival er klar for å innta Tancred og Lillebil med det beste av det beste fra filmåret som har gått.

Oslo Fusion 2023.

Årets utgave av Oslo/Fusion filmfestival er den 33. i rekken og går av stabelen 22.-29. september. Siden oppstarten i 1990 har festivalen speilet et stadig økende mangfold av personlige og seksuelle identiteter og uttrykk. Festivalprogrammet rommer spillefilm, dokumentarer og kortfilm som skildrer LHBTIQ-personer og -miljøer verden rundt, eller som på annen måte kan knyttes til skeiv tematikk. For Oslo/Fusion er det viktig at filmene skildrer hverdag og fest så vel som motgang: et mangfold av situasjoner, følelser og reaksjoner.

Selv om festivalen også har visninger på Vega scene og Salt Art & Music, er hovedarenaen som vanlig Cinemateket.

Skoleforestilling

Torsdag 28. september kl. 09.30 inviterer vi videregående skoleelever til å se Peafowl. Det er en visuell nytelse av en film som kombinerer tradisjonelle koreanske danseritualer med waacking, en skeiv dansestil som har sin opprinnelse fra 1970-tallets Los Angeles. Skoleforestillingen er gratis. Reserver billetter på epost til sita.jacobsen@nfi.no (Oppgi skolens navn, antall elever, antall lærere). Påmeldingen er bindende.

Årets program

Skolevisning

Billettpriser

  • Enkeltbillett kr 130
  • Under 23 år/studenter under 25 år kr 100
  • Cinematekets medlemmer kr 100 (en rabattert billett per medlem)
  • Barnefilmene har ordnære Barnas cinematekpriser: kr 60 (kr 30 for medlemmer)

Mer informasjon om programmet og gjester finner du også på oslofusion.no

Samarbeids­partnere

Oslo/Fusion internasjonale filmfestival