Jødiske filmdager

Jødiske filmdager er en del av programmet under Jødiske kulturdager i Oslo, som vanligvis arrangeres den første helgen i september av Jødisk Museum i Oslo. Under filmdagene er målet å vise nyere kvalitetsfilmer med jødisk tematikk som ikke har funnet veien til norske kinolerreter tidligere.

To personer og bygninger i bakgrunnen.

I år går Jødiske filmdager på Cinemateket av stabelen på et senere tidspunkt enn det pleier. Corona-restriksjonene – og de plutselige lettelsene i tiltakene – har endret og kastet om på programplaner for flere institusjoner. Vi anser uansett den siste uka i oktober for å være en god kinotid!

I dagene 26. til 31. oktober kan du oppleve spennende filmkunst, nye registemmer og interessante dokumentarer. Emma Seligmans debutfilm Shiva Baby var kritikernes utvalgte i The New York Times tidligere i år, mens Asia, som er Ruthy Pribars første spillefilm, har mottatt en rekke priser. Vi byr også på to spennende dokumentarportretter, av henholdsvis Sigmund Freud og en ung mann fra Vestbredden. I tillegg viser vi Denial, som er basert på Deborah Lipstad-saken.

Les mer om aktivitetene her.