To velkledde menn tenker.

The World is Not Enough

Vi markerer The World is Not Enough sitt 20-årsjubileum!

Den onde skurken Renard (Robert Carlyle) – som er følelsesmessig amputert på grunn av en kule som sitter fast inne i hjernen hans –
er på jakt etter oljearvingen Elektra King (Sophie Marceau). Hun har faktisk vært kidnappet av ham en gang tidligere, men har klart å rømme. Bond blir satt på jobben med å beskytte henne, og havner i oljefeltene i Azerbadjan, der frk. King bygger en oljeledning til Tyrkia…

Filmfakta

- Regissør Michael Apted var et overraskende valg som regissør av The World Is Not Enough. Han fikk jobben fordi produsentene ønsket mer vekt på drama og karakterutvikling.

- Tittelen The World Is Not Enough henspeiler på Bond-familiens familiemotto (og er nevnt både i Flemings bøker og i filmen On Her Majesty’s Secret Service).

- John Cleese stepper inn som Qs assistent, R, i denne filmen. Det er også en gripende avskjedsscene mellom Q og Bond i filmen. Rett etter lanseringen døde Q, alias Desmond Llewelyn.

- For første gang siden On Her Majesty’s Secret Service (1969) slutter en Bond-film med en reprise av James Bond-temaet fremfor en separat avslutningssang.

- Tittelmelodien er skrevet av David Arnold, og er således hans første Bond tittelmelodi. Bandet Garbage fremførte sangen, som er den første Bond tittelmelodi siden Licence To Kill (1989) med Gladys Knight som har en viss atmosfære av gammel Bond-melodistruktur over seg. Dette var David Arnolds andre Bond-film som komponist.

- Man kan se et portrett av den originale M (Bernard Lee) hos MI6 skotske hovedkvarter.

- Før-tittel-sekvensen varer 15 minutter, som er den lengste type introduksjon til noen Bond-film. Den opprinnelige slutt-sekvensen var tenkt å slutte i det Bond unnslapp fra den sveitiske bankmannens kontor i Bilboa, Spania, men testvisningen av filmen i forkant av premieren avslørte at folk ikke syntes dette var en bra nok åpning i seg selv.

- Det ble holdt en stor James Bond-premiere på Klingenberg kino i Oslo. Hedersgjestene var Samantha Bond (Miss Moneypenny) og Desmond Llewelyn (Q). De gjorde mange intervjuer og stilte opp for presse og fans. To uker etterpå døde Desmond Llewelyn i en tragisk bilulykke.

Teknisk informasjon om filmen The World is Not Enough
Attributt Verdi
Spilletid 2t 8m (128 minutter)
Produsert Storbritannia/USA 1999
Regi Michael Apted
Medvirkende

Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane, Judi Dench

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm

Se mer av