The Disaster Artist

Filmen om verdens dårligste film.

For 15 år siden regisserte eksentrikeren Tommy Wiseau filmen The Room, som har oppnådd kultstatus som «the Citizen Kane of bad movies». Wiseau spilte selv hovedrollen og castet sin venn Greg Sestero i en av de andre sentrale rollene. Sesteros bok om filminnspillingen er utgangspunkt for The Disaster Artist.

The Disaster Artist følger vennskapet mellom Wiseau og Sestero fra de møtes på skuespillerkurs til premieren på The Room, og prøver å gi innsikt i hvordan den lattervekkende kalkunen ble skapt, samtidig som den ivaretar noe av mystikken rundt den hemmelighetsfulle regissøren, hvis alder og bakgrunn fortsatt er ukjent. Wiseau spilles av James Franco – som også har regien – og Sestero spilles av James Francos bror Dave Franco. I tillegg har de fått med seg skuespillere som Seth Rogen, Alison Brie, Zac Efron og Sharon Stone.

Selv om The Disaster Artist åpenbart er en film for fans av The Room, har filmen også sine kvaliteter som frittstående verk. Wiseau i Francos tolkning er komisk, barnslig og irrasjonell, men samtidig en tragisk skikkelse som man får en viss sympati for, og scenene fra innspillingen er tidvis hysterisk morsomme. Som Tim Burtons film om «verdens dårligste regissør», Ed Wood (1994), er dette også en film som er lagd med stor kjærlighet (men kanskje ikke så mye respekt) til en latterliggjort filmskaper, og som skaper ny interesse for mindre anerkjente deler av filmhistorien.

Teknisk informasjon om filmen The Disaster Artist
Attributt Verdi
Spilletid 1t 43m (103 minutter)
Produsert USA 2017
Regi James Franco
Skuespillere

James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Ari Graynor

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Torsdag 02.08.2018 19:00 Tancred  
  • Tirsdag 07.08.2018 18:30 Tancred  
  • Fredag 10.08.2018 20:00 Lillebil  

Se mer av