En mann i skjorte og bukse står og sikter med pistol på en mann i hawaii-skjorte. En mann i shorts og t-skjorte står og ser på.

Sonatine

Eksistensielt gangsterdrama og en av Kitanos beste filmer.

Sonatine er en av 90-tallets mest innflytelsesrike eksistensielle voldsfilmer, og filmen som gjorde Takeshi Kitano til en kultskikkelse i Europa og USA. Kitano leverer her en beinhard, nihilistisk beretning om en gruppe gangstere på ufrivillig utflukt i det grønne, og tar samtidig et aldri så lite oppgjør med yakuza-genren ved å fokusere på menneskene bak revolverne og på kodeksen i det ultra-macho miljøet de tilhører.

Vi følger yakuza-sjef Murakawa på hans siste blodige oppdrag, hvor han sendes til den tropiske øya Okinawa for å gjøre opp en feide mellom to rivaliserende bander. Murakawa innser ganske snart at noe er råttent, og han bestemmer seg for å gå i dekning sammen med gjengen sin. De drar til et øde beliggende strandhus, hvor de fordriver tiden med maskuline selskapsleker som å skyte ølbokser av hodene på hverandre og sumobryting.

Om regissøren

Takeshi Kitano (f. 1947) er en japansk tv-personlighet, skuespiller og forfatter, i tillegg til å være en svært produktiv og anerkjent filmskaper. Han har mottatt en rekke skuespiller- og regipriser, blant annet Gulløven for Hana-bi under filmfestivalen i Venezia i 1997, og to ganger blitt nominert til Gullpalmen.

Teknisk informasjon om filmen Sonatine
Attributt Verdi
Spilletid 1t 34m (94 minutter)
Produsert Japan 1993
Regi Takeshi Kitano
Medvirkende

Takeshi Kitano, Aya Kokumai, Tetsu Watanabe, Susumu Terashima, Ren Ohsugi

Tale Japansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Onsdag 15.09.2021 21:00 Tancred  
  • Torsdag 16.09.2021 18:30 Tancred  

Se mer av