Mann med bombevest.

Prisoners of the Ghostland

Nicolas Cage i den villeste filmen han har vært med i hittil.

En gang i fremtiden: En region i Japan er satt i karantene etter en massiv miljøkatastrofe. Menneskene som fortsatt er der lever nå i et samfunn som minner om en blanding av føydaltidens Japan og USA under den ville vesten. Guvernøren styrer med hard hånd og har tilsynelatende stålkontroll, men klarer likevel ikke å forhindre at barnebarnet rømmer til Ghostland, ødemarken der mutantene herjer. Guvernøren finner raskt en «frivillig» som kan ta på seg den farefulle oppgaven å redde henne og valget faller på den tidlige bankraneren Hero, ekspresjonistisk og intenst spilt av Nicolas Cage. I stil med Carpenters Escape from New York utstyres Hero med eksplosiver, denne gangen på sine edlere deler, og en tidsfrist på fem dager å finne barnebarnet før ladningene detonerer. Hero må nå ut på en voldelig og psykedelisk søken etter den forsvunnede jenta med livet og ikke minst kjønnsorganene som innsats.

Som filmplakaten stolt promoterer har Cage uttalt at dette er det villeste prosjektet han har takket ja til og Forstyrret filmsalong er tilbøyelig til å være enig. Regien er ved Sono Sion, som sammen med Takashi Miike er en av japansk film mest utøyelige villmenn. Sion har tidligere gitt verden den absurde skrekkfilmen Suicide Club, den nihilistiske seriemorderfilmen Cold Fish, ultrasplatteren Tokyo Gore Police og hiphop-actionmusicalen Tokyo Tribe, bare for å bare nevne et kort utdrag fra Sions rikholdige og unike filmografi. I Prisoners of the Ghostland blander han sammen inspirasjon fra Leone, Kurosawa og Jodorowsky til et visuelt heksebrygg av en sjangerblanding. Prisoners of the Ghostland er en film ingen forholder seg likegyldig til og har høstet alt fra ekstatisk hyllest til nådeløs slakt fra publikum så vel som kritikere.

Velkommen tilbake til Forstyrret filmsalong og en aften med ren cinematisk galskap, som du enten kommer til å elske eller hate av hele ditt hjerte.

Teknisk informasjon om filmen Prisoners of the Ghostland
Attributt Verdi
Spilletid 1t 38m (98 minutter)
Produsert USA 2021
Regi Sion Sono
Medvirkende

Nicolas Cage, Sofia Boutella, Nick Cassavetes, Bill Moseley, Teresa Ruiz, Tak Sakaguchi, Young Dais, Charles Glover m.fl

Tale Engelsk, japansk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Vega Scene