To utkledde personer danser.

Peafowl

Peafowl er en nytelse for øyet der den kombinerer tradisjonelle koreanske danseritualer med waacking, en skeiv dansestil som har sin opprinnelse fra 1970-tallets Los Angeles.

Transjenta Shin har kuttet kontakten med familien og er nå en av storbyens beste waackere (waacking er et element fra punking street dance som vokste frem på 1970-tallet). Om hun vinner dansekonkurransen vil prispengene dekke hennes kjønnskorrigerende operasjon, men i finalen glipper det. Etter nyheten om at faren har gått bort, får hun vite at han har etterlatt henne en arv dersom hun gjør den tradisjonelle Drum-dansen i minnestunden hans. Uten andre valg, returnerer en sterk og selvsikker Shin til landsbyen for et siste oppgjør med familie og lokalsamfunn.

Regissør Byuns kortfilm God’s Daughter Dances, også med Hae-jun i hovedrollen, vant Oslo/Fusions Publikumspris for beste kortfilm i 2021.

Teknisk informasjon om filmen Peafowl
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Produsert Sør-Korea 2023
Regi Sung-bin Byun
Medvirkende

Choi Hae-jun, Kim Woo-kyum, Go Jae-hyun, Kim Jin-soo

Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 22.09.2023 22:00 Tancred  
  • Torsdag 28.09.2023 09:30 Tancred  

    Gratis forestilling for elever i videregående skole. Reserver billetter på epost til sita.jacobsen@nfi.no (Oppgi skolenavn, antall elever, antall lærere). Påmeldingen er bindende.

Se mer av