En collage med fire bilder. Grafikk som leser: Charles Lum. This Is Where I Get Off.

Charles Lum: This Is Where I Get Off

En hyllest til Charles Lums liv fortalt gjennom hans virke som filmskaper, kuratert og presentert av Charlies nære venn og samarbeidspartner, Todd Verow.

Charles Lum (1958 - 2021) var en New York-basert kunstner som arbeidet innen dokumentar- og fiksjonsfilm, fotografi og performance. Mange av filmene hans har blitt vist på Oslo/Fusion (og Skeive filmer), og som tidligere utvekslingsstudent i Norge elsket Charlie Norge og Oslo, men dessverre fikk vi aldri til et besøk før han gikk bort så altfor tidlig.

Vi er glade og takknemlige for at Charlies nære venn og samarbeidspartner Todd Verow er tilstede for å presentere denne hyllesten til den fantastiske Charles Lum.

Et program med Super-8-filmer Charlie laget som tenåring på 1970-tallet og frem til den siste han laget om sin kamp med AIDS-relatert lymfekreft. Charlie AKA Clublum var et høyt elsket og verdsatt menneske i vårt skeive queer- og filmmiljø, hvis filmer trosset tabuer og stigma rundt sex, sex på offentlige steder, og sex som HIV-positiv. Filmene hans besitter en sær sjarme og en hemningsløs og skarp humor, og alltid den rene gleden og nytelsen av en annens kropp. Todd Verow
En mann med skjegg, solbriller og langt perlekjede i bar overkropp.

Forfilm

Last Year at Belvedere

Sort-hvitt bilde. En naken mann med cowboyhatt lener seg over et gelender ute på en terrasse.

USA, 2023, 4 min.
Regi: Todd Verow
Med: Todd Verow, James Kleinmann
Uten tale, engelsk tekst

To homofile menn prøver å huske om de har møttes tidligere en sommer på Fire Island. En hyllest til og parodi på klassikeren Last Year at Marienbad, lagt til i dag og det beryktede homogjestehuset, The Belvedere.

Teknisk informasjon om filmen Charles Lum: This Is Where I Get Off
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert Diverse 2021
Regi Charles Lum/Todd Verow
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP

Se mer av