Grafikk. En munn som slikker på noe. To filmplakater som reklamerer for sexfilmer.

Filmmaker in Focus: Fred Halsted

Vi er glade for å kunne presentere to av Fred Halsteds banebrytende og høyst kontroversielle filmer, nylig restaurert av MoMA i all sin prakt.

Fred Halsted var en legende i sin samtid. Han skapte sitt eget offentlige image som en lærkledd sadist og ble umiddelbart både fryktet og beundret som et av de første åpent homofile sexsymbolene. Hans tabu-brytende filmer tråkket opp nye veier innen homoerotisk film for sin portrettering av sadomasochisme og andre former for perversiteter. 

Disse arbeidene sendte en sjokkbølge gjennom den begynnende homofrigjøringskampen og kunstverdenen likeså, noe som førte til at New Yorks Museum of Modern Art (MoMA) etterhvert kjøpte dem. Til tross for deres viktige kulturelle betydning har filmene hans lenge kun vært tilgjengelige i kastrert form, om i det hele tatt.

Vi er glade for å kunne presentere to av Halsteds banebrytende og høyst kontroversielle filmer, nylig restaurert av MoMA i all sin prakt:

  • The Sex Garage (1972, 35min)
  • Sextool (1975, 61min)

Forfilm

Last Year at Belvedere

Sort-hvitt bilde. En naken mann med cowboyhatt lener seg over et gelender ute på en terrasse.

USA, 2023, 4 min.
Regi: Todd Verow
Med: Todd Verow, James Kleinmann
Uten tale, engelsk tekst

To homofile menn prøver å huske om de har møttes tidligere en sommer på Fire Island. En hyllest til og parodi på klassikeren Last Year at Marienbad, lagt til i dag og det beryktede homogjestehuset, The Belvedere.

Teknisk informasjon om filmen Filmmaker in Focus: Fred Halsted
Attributt Verdi
Spilletid 1t 36m (96 minutter)
Produsert USA
Regi Fred Halsted
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP

Se mer av