Om kropp og sjel

Gullbjørnvinneren fra Berlin, og en av fjorårets nydeligste filmer. 

Ildikó Enyedis Gullbjørnvinner Om kropp og sjel er et stillferdig lite vidunder av en film. Handlingen utspiller seg på et slakteri, hvor et besynderlig forhold utspiller seg mellom økonomisjefen Endre og den nyankomne kontrolløren Maria. De møtes på jobben – og etter hvert innser de at de også møtes i hverandres drømmer, som rådyr ved et lite vann i et vinterkledd landskap. I begynnelsen skjønner hverken karakterene eller vi som tilskuere at det er det som skjer, men etter hvert begynner disse møtene i skogen å spille en rolle i måten forholdet deres utvikler seg på. «Vi ses i natt!» 

Disse drømmesekvensene, og hvordan drømmene ikke bare er en parallell til handlingen i filmen, men en aktiv del av den – dette kunne sende tankene i retning av David Lynch. Men Ildiko Enyedis tindrende klare og rene vinterbilder står i skarp kontrast til de marerittaktige drømmene i Lynch’ filmer.  

Du kan se Om kropp og sjel som en klassisk romantisk komedie, men det er en romantisk komedie med allegoriske og nesten spirituelle kvaliteter. Filmen er en nytelse å se, nydelig fotografert og med et ekstremt finstemt og levende samspill mellom de to hovedpersonene.  

​»Et deilig kjærlighetsdrama som går klar av alle romantiske klisjeer!»​ NRK
Teknisk informasjon om filmen Om kropp og sjel
Attributt Verdi
Spilletid 1t 56m (116 minutter)
Originaltittel Teströl és lélekröl
Produsert Ungarn 2017
Regi Ildiko Enyedi
Tale Ungarsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Lyd Dolby SRD
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av