En ung jente som smiler.

Jeg hater ADHD

Hvordan er det å ha ADHD? Dette er et rørende og innsiktsfullt portrett av en håndfull danske barn og de voksne rundt dem. Etter filmen inviterer vi til en samtale om Erlend E. Mo og hans arbeid.

Jeg hater ADHD handler om det å ha ADHD i en tid der stadig flere barn og unge får denne diagnosen, og gjerne medisineres for det. Men hva gjør dette med barna? Hjelper det, eller skaper det også andre problemer? Erlend E. Mo følger Marino, Victor og Martine på Lindevangsskolen på Frederiksberg, tre barn som har en hverdag der deres frustrasjon, uro og sårbarhet skaper mange sosiale utfordringer.

Gjennom filmen ser vi hva som skjer når barna slutter med medikamenter og i stedet følger et tilrettelagt opplegg som skolen, eksterne pedagoger og familien samarbeider om. Filmen gir et unikt innblikk i hvordan det er å leve med ADHD, og Mo formidler mesterlig barnas tanker og følelser. Samtidig er det like mye en klok film om det å kjempe mot utfordringer, og en rørende skildring av mellommenneskelig kommunikasjon og forståelse.

Samtale etter filmen

Etter visningen blir det en samtale der produsent Lise Lense-Møller, filmklipper/dramaturg Stefan Sundlöf og førsteamanuensis/regissør Morten Thomte deltar, for å snakke om Erlend E. Mo, filmskaper, venn og kollega. Moderator er Eirin Gjørv.

Erlend ville göra en film som inte bara var politisk, utan främst skildrar resan att bli en människa. Filmen är också en hyllning til att vara annorlunda. I klippningen var vår största utmaning att få til balansen mellan de tre barnens respektiva resor och samtidigt skildra det övergripande prosjektet på ett begripligt och engagerande sätt. Det var ofte som Erlend lutade åt att göra tre fristående filmer eftersom de små gesterna och detaljerna som är Erlends signum fick vika för den stora helheten i prosjektet. Erlend var trots det väldigt stolt över hur filmen blev. Stefan Sundlöf, filmklipper
Teknisk informasjon om filmen Jeg hater ADHD
Attributt Verdi
Spilletid 1t 27m (87 minutter)
Originaltittel Jeg hader ADHD - Børn i en diagnosetid
Produsert Danmark/Norge 2013
Regi Erlend E. Mo
Tale Dansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Se mer av