En gutt ser håpefullt ut av en vindu, mens ansiktet reflekteres i vindusglasset.

Kan man dø i himlen + Inden for mine øjne + Dans for livet

Tre korte dokumentaren av Erlend E. Mo samlet i en forestilling.

Kan man dø i himlen er en nydelig film om en modig gutt og måten han møter sorg og sykdom på. Jonathan er elleve år gammel, og han tenker mer over ting enn de fleste. Da han var åtte år, begikk faren hans selvmord. For familien kom dette som lyn fra klar himmel. Faren snakket nemlig aldri om problemene sine. Kort tid etter farens bortgang blir Jonathan rammet av kreft. Med stort mot, humor og energi legger filmen ut på en reise med Jonathan og hans lille familie. Filmen er en hyllest til livet. Reisen ender godt.

Kan man dø i himlen viser Erlend som filmforteller, og hans sterke talent for å fange mennesker i bilder. Den er en viktig film i hans karriere, og vant blant annet hovedprisen ved CPH:DOX.

Et poetisk fotografi av et øre, med vakkert lys.

Inden for mine øjne

Danmark 2006
Regi: Erlend E. Mo
Med: Cathrine Honoré Pedersen, Katja Siemoneit
Dansk tale
Engelsk tekst
Digital, 19min. A: Tillatt for alle

Katja på 16 år og Cathrine på åtte år har et helt unikt forhold til musikk, til naturen og til det å sanse. Jentene er nemlig blinde. De har likevel utviklet sansene sine godt, og de bruker dem på en måte som få andre gjør. I denne filmen får du et innblikk i hvordan de to jentene tolker, sanser og opplever verden – en verden som er minst like rik som verdenen til en som kan se, men som likevel er annerledes. Med få ord, stemningsfull musikk og vakre bilder inviterer filmen deg til å dikte med og få en ny opplevelse av en kjent verden.

En jente og en danseinstruktør trener utendørs foran en elv.

Dans for livet

Norge/Sverige/Danmark 2015
Regi: Erlend E. Mo
Med: Vilde Ellegaard Westeng, Geir A. Husby, Catherine Honoré Pedersen, Katja Siemoneit
Norsk tale, engelsk tekst
DCP, 48min. A: Tillatt for alle

I Dans for livet møter vi tolv år gamle Vilde fra Telemark. Hun er helt rå på halling, en dans med lange tradisjoner i Norge. Vilde drømmer om å bli den første kvinnelige norgesmesteren i hallingdans og hun benytter enhver anledning til å øve på nye triks. Hun har også et nært forhold til bestefaren sin og de deler alt. Han har lært henne hvor viktig det er med familie og venner og at man skal være glad i seg selv. Når bestefaren blir syk, blir båndet mellom dem enda sterkere. Vilde tenker at hvis hun kan vise ham hvor glad hun er i ham, og i livet selv – hennes egen kraft i naturen og dansen – så vil bestefar overleve sykdommen lenger enn legene tror.

Filmen veksler mellom vakre naturbilder, Vildes energiske dans og de personlige og rørende møtene mellom Vilde og bestefaren.

Teknisk informasjon om filmen Kan man dø i himlen + Inden for mine øjne + Dans for livet
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Produsert Danmark + Norge/Sverige/Danmark 2005
Regi Erlend E. MO
Medvirkende

Rasmus Sandberg, Susanne Sandberg, Tue Sandberg, Jonathan Sandberg

Tale Dansk + norsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP

Se mer av