En gutt ser håpefullt ut av en vindu, mens ansiktet reflekteres i vindusglasset.

Kan man dø i himlen?

Nydelig film om en modig gutt og måten han møter sorg og sykdom på.

Jonathan er elleve år gammel, og han tenker mer over ting enn de fleste. Da han var åtte år, begikk faren hans selvmord. For familien kom dette som lyn fra klar himmel. Faren snakket nemlig aldri om problemene sine. Kort tid etter farens bortgang blir Jonathan rammet av kreft. Med stort mot, humor og energi legger filmen ut på en reise med Jonathan og hans lille familie. Filmen er en hyllest til livet. Reisen ender godt.

Kan man dø i himlen viser Erlend som filmforteller, og hans sterke talent for å fange mennesker i bilder. Den er en viktig film i hans karriere, og vant blant annet hovedprisen ved CPH:DOX.

Kan man dø i himlen inneholder motiver som skulle prege hans kunstnerskap på en måte vi den gang ikke tenkte, men samtidig viste den også frem «fortelleren» Erlend. Det er kanskje også hans mest berømte film. Faren i filmen tok livet av seg (filmen begynner etter det) […] Dette opptok Erlend kanskje like mye som sykehushistorien med Jonathan. Det finnes en scene i filmen der Jonathan henter frem et skrin med eiendeler etter faren (blant annet et skjerf han lukter på). Scenen ble først skutt av Erlend som en del av researchen som ikke skulle brukes. De lyssatte opptakene hadde imidlertid ikke den samme «autentiske» virkning og Erlend brukte sine egne opptak. Jeg lurte allerede den gang på hvorfor akkurat den scenen var så viktig for ham. Nå skjønner jeg mer. Morten Thomte
Teknisk informasjon om filmen Kan man dø i himlen?
Attributt Verdi
Spilletid 0t 58m (58 minutter)
Produsert Danmark 2005
Regi Erlend E. Mo
Medvirkende

Rasmus Sandberg, Susanne Sandberg, Tue Sandberg, Jonathan Sandberg

Tale Dansk
Tekst Engelsk (norsk på barnevisningen)
Aldersgrense 6 år