Barnas filmrom

Barnas filmrom innbyr til lek og læring. På hverdager kan du se film sammen med barnehagen eller skolen. I helger kan du ta turen innom med familien før og etter dere har sett film på Barnas Cinematek. Se film, lek med film, utforsk film!

Lekende barn i Barnas filmrom

Foto: Norsk filminstitutt

Se en film

I filmhjørnet er det et stort lerret og myke saccosekker der dere kan nyte en god filmklassiker. Etterpå kan dere spise eller tegne filmopplevelsen ved det store bordet. Kanskje skolen eller barnehagen jobber med et spesielt prosjekt? Vi har laget en liste med tips til filmer som er tilgjengelig i Barnas filmrom. Nyt en Caprino-film, Emil i Lønneberget, Dyrene i Hakkebakkeskogen eller en perle fra filmhistorien.

Filmliste Barnas filmrom

Filmaktiviteter og leketøy

Visste du at Barnas filmrom har to kopier av det klassiske filmleketøyet kalt zoetrop? Tegningene i zoetropene kan byttes ut, og du kan også lage egne tegninger til dem. I Barnas filmrom finner du aktivitetshefter med oppskrifter på berømte optiske leketøy fra filmhistorien. Eksperimenter med å lage filmleketøy og fargelegg bilder fra kjente filmer. I rommet finner du også bøker, putekrok og leker som Brio-tog og Duplo.

Besøkstider og booking

Barnehager og skoler kan se film i Barnas filmrom mandag-fredag kl. 10.00 -12.00 eller kl. 13.00 -15.00.

Det er gratis å komme på besøk, men gruppen din må bestille tid i forkant. Ta kontakt med oss på e-post bc@nfi.no eller på telefon 22 47 45 53 (00).

Filmlerret med stoler og saccosekker

Filmlerret med stoler og saccosekker.

Putekrok med kosebamser

Mykt hjørne med kosedyr og puter for de minste.

Barnebøker i Barnas filmrom

Gode bøker for liten og stor.

Lag filmleker som flippbok og zoetrop.

Dukketeater med hånddukker fra Rødhette og ulven.

Klassisk dukketeater. Spill ut en fortelling!

Langbord for aktivitet eller sosial samling.

Langbordet er ypperlig til sosial samling eller aktivitet.