Barnas filmrom

Flåklypa – Barnas filmrom innbyr til lek og læring. På hverdager kan barnehager komme på besøk til oss for å se og lære om film. I helgene er rommet åpent så lenge vi har forestillinger på Barnas cinematek. Se film, lek med film, utforsk film!

Albert Åberg sitter bak et bord. Det er mage små stoler rundt bordet.

Albert er klar til å ta i mot barn i Flåklypa - Barnas filmrom. 

Barnehager

Vil du ta med barnehagen til Barnas filmrom? I Flåklypa – Barnas filmrom kan barna se film og leke. Vi holder åpent for barnehager alle hverdager. Besøket må bookes i forkant, tilbudet er gratis og påmeldingen er bindende. 

I rommet finner du lerret, tegnesaker, bøker og leker. Det er mulig å spise medbrakt matpakke, før eller etter filmen. Det er tilrettelagt med toaletter og stellerom.

Filmer barnehagen kan se

Vi har valgt ut et knippe filmer som passer for barn i barnehagealder. Alt fra kjente klassikere til nyere animasjonsfilmer. Filmene er kategorisert etter temaer:

  • lek
  • mestring
  • fellesskap og
  • filmklassikere og kjente figurer

Her finner du oversikten over alle filmene.

Noen av filmene kan ta for seg flere av temaene, og vil da være markert med dette. I filmlisten vil dere finne kjente figurer som Pippi, Albert Åberg og Karius og Baktus, kortfilmer som er nøye utvalgt for barn og varme historier om store følelser.

Besøkstider og booking

Barnas filmrom er åpent for besøk av barnehager mandag til fredag klokken 10.00-11.30, samt klokken 12.00-13.30. Rommet har plass til inntil 20 barn av gangen.

Besøket må bookes i forkant. Bestill tid ved å sende en e-post til barnefilm[@]nfi.no og oppgi:

  • Ønsket dato og tidspunkt (Sett gjerne opp alternative datoer)
  • Barnehagens navn
  • Antall barn og voksne
  • Kontaktperson med e-post og telefonnummer
  • Hvilken film dere ønsker å se

Vi sender bekreftelse på bestillingen når vi har fått sjekket at tidspunktet er ledig. Samme barnehage kan ikke ha en fast booking inne over tid. Vi ønsker at flest mulig barnehager skal få anledning til å bruke tilbudet.

Helgetilbud

Barnas filmrom er åpent fra 11.00 til 15.00 på lørdager og fra kl. 14.00 på søndager. Her kan barna leke, låne tegnesaker og lage filmverktøy. Noen helger vil det være organiserte aktiviteter og arrangementer for de minste barna. Disse vil bli annonsert og tilbudet er gratis. 

tegnesaker
filmlerret og langbord
dukker og bøker
magnatiles og byggeklosser