Musikere på Oslo stumfilmfestival

Dette er musikerne som skal gi lyd til stumfilmene under årets utgave av Oslo stumfilmfestival. Flere navn annonseres utover sommeren!

Kjetil Schjander Luhr

Kjetil Schjander Luhr.

Foto: Ida Meyn (NFI) ©

Kjetil Schjander Luhr (f. 1977) har som Cinematekets stumfilmpianist satt musikk til klassikere som spenner fra La Roue og Nosferatu til The Kid og Sherlock Jr. Sammen med Kristin Bolstad er han også musiker på Den kulturelle skolesekken-produksjonen Stumfilmkonserten og har spilt hundrevis av stumfilmkonserter rundt omkring på norske skoler. Kristin og Kjetil har i år dessuten satt musikk til flere av Georges Méliès’ klassikere for Cinemateket.

I 2018 framførte han og hans lille orkester nyskrevet musikk til Murnaus Sunrise, som ble et av de absolutte høydepunktene under vår første stumfilmfestival. I 2019 tok han fatt på en enda større tysk stumfilmklassiker, Metropolis, og komponert ny musikk til den.

Under tredje utgave av Oslo stumfilmfestival vil Kjetil akkompagnere nesten alle forestillingene, fra åpningsfilmen Studenten fra Praha, hvor han spiller med Håkon Aase, til Chaplinfilmer, Dreyers Jeanne d’Arc og den feministiske spenningsfilmen Filibus.

I år har Kjetil Schjander Luhr spilt hos oss på Cinemateket i Oslo i 20 år! Vi gratulerer med jubileet, og takker for alle de fine opplevelsene.

Kjell Tore Innervik

Kjell Tore Innervik.

Foto: Erik Worsøe

Kjell Tore Innervik er en av Norges dyktigste og mest allsidige perkusjonister. Han er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole i tillegg til utøvervirket. Innervik har flere plateutgivelser bak seg, både solo og i samspill, blant annet med Oslo Sinfonietta. Hans vidåpne musikalske nysgjerrighet har resultert i alt fra spesialisering på kvarttonemarimba til trommer i eldre folkemusikk. Til Cinemateket bringer han med seg både melodisk perkusjon og en skattkiste av lydmalende verktøy, for å bringe luftpiraten Filibus til nye høyder.

Håkon Aase

Håkon Aase.

Foto: Kjetil Schjander Luhr

Fiolinist Håkon Aase hører til blant de aller mest spennende yngre jazzutøverne i landet, og hans ekspressive og oppfinnsomme spill unnlater aldri å etterlate lytteren uberørt. Blant dem som har nytt godt av Aases talent er musikkprofiler som Mathias Eick, Odd Nordstoga, Thomas Strønen og Trondheim jazzorkester. Håkon Aases dynamiske felespill er som skapt for den dramatiske og fargerike handlingen i Studenten fra Praha, og de heldige som har billett, kan vente seg en stor film- og musikkopplevelse.