Spennende barnefilmer og aktiviteter i vente

Fram mot jul byr Barnas cinematek på tegnefilmer av animasjonsmesteren Per Åhlin, en hel helg der barna kan lage dataspill, Halloween-filmer, animasjonskurs med instruktør, festivalmoro og julekos for hele familien.

Barn og figurer sitter under en sten.

Barnas cinematek-programmet har akkurat kommet fra trykken, og framover byr vi på mange gode filmopplevelser og aktiviteter.

Dagvisninger i høstferien

Høstferiekino i uke 40

Ingen høstferie uten film! I tillegg til vårt vanlige helgeprogram har vi også dagforestillinger kl. 10 og 12 på mandag til fredag i uke 40. Høsferieprogrammet finner du her.

Per Åhlin

Herlige svenske tegnefilmer

Per Åhlin regnes som en av Sveriges viktigste animatører, og hans fantasifulle univers har gledet flere generasjoner av barn og voksne. Kanskje du kjenner kortfilmene om Albert Åberg eller spøkelset Laban? Vi har funnet fram noen av hans mest minneverdige spillefilmer, og framover kan du oppleve Emil og Ida i Lønneberget, Dunderklumpen!, Reisen til Melonia, Hundehotellet og juleklassikeren Karl-Bertil Jonssons jul på det store lerretet.

Jente og gutt lister seg etter en høne.
To dyr på tandemsykkel.

Aktiviteter

Animasjonskurs og Gamejam junior

Er du mellom 6-14 år og vil lære å lage stop motion-animasjon med dukker? Under Baltiske filmdager kan du bli med på animasjonskurs med tema Tingenes hemmelige liv lørdag 28. oktober og søndag 29. oktober. Kurset ledes av profesjonelle animatører fra Latvia og du kan melde deg på til enten lørdagen eller søndagen.

Eller kanskje du er nysgjerrig på hvordan du kan lage et dataspill? Da bør du sjekke ut Gamejam junior lørdag 4. og søndag 5. november! Denne helga inviterer vi barn mellom 10-12 år til et to-dagerskurs der du får lære hvordan du lager et dataspill i programmet Scratch.

Gutt lager animasjonsfilm med profesjonelle stop motion-dukker.

Festivaler og cinematek- tradisjoner

Film fra Sør: Regissørmøte og japansk animé

11.-19. november er det Film fra Sør. I barneprogrammet Barnas Sørfilm kan du oppleve seks herlige sør-koreanske kortfilmer og møte regissøren selv, Miyoung Baek. Det blir også et gjensyn med Miyazaki-klassikerne Ponyo på klippen fra havet og Kikis budservice, i anledning hans kommende nye film.

Pixar-perler på Abloom filmfestival

I samarbeid med Abloom filmfestival, som går av stabelen i uke 47, inviterer vi deg til å se Pixar-filmene De utrolige og Sjel på lørdag 25. november.

Barnefilmhøsten rommer også skrekkelig morsomme Halloween-filmer og våre tradisjonsrike julefilmer i desember.