Person i trehus.

Reisen til Melonia

Opplev Per Åhlins fantasirike tegnestil i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. En klassiker som kan sees igjen og igjen.

Kommende forestillinger

  • Søndag 11.10.2020 14:00 Kjøp
Se alle forestillinger

På den vakre paradisøya Melonia lever trollmannen Prospero et lykkelig og bekymringsløst liv sammen med datteren Miranda, albatrossen Ariel, gartneren Caliban og poeten William. Naboøya Plutonia derimot er en grå og trist plass. Der tvinger skurkene Slusk og Slask barn til å jobbe på fabrikkene sine. En dag oppdager Miranda et skip. Slusk og Slask har onde planer om å overta Melonia. De kidnapper Caliban og en magisk eliksir som tilhører Prospero. Våre venner legger ut på en reise til Plutonia for å redde Caliban og barna.

Alle figurene fra filmen står samlet på en øy med rare vekster

Per Åhlin - fantasifull animasjon

Per Åhlin, som står bak både manus og regi, er kanskje mest kjent for serien om Albert Åberg og juleklassikeren Karl Bertil Olssons Julafton. I Reisen til Melonia møter vi igjen hans fargefulle penn i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. Filmen er basert på William Shakespeares teaterstykke Stormen, og henter også inspirasjon fra både Oliver Twist og Jules Vernes roman Propeller Island. En klassiker som stadig vises på norske cinematek og filmklubber.

Teknisk informasjon om filmen Reisen til Melonia
Attributt Verdi
Spilletid 1t 41m (101 minutter)
Originaltittel Resan til Melonia
Produsert Sverige, Norge 1989
Regi Per Åhlin
Skuespillere

Henki Kolstad, Anine Kruse, Kim Haugen, Karl Sundby

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Forestillinger

  • Søndag 11.10.2020 14:00 Lillebil Kjøp

Samarbeids­partnere