Den kulturelle skolesekken

Skoleåret 2020/2021 tilbyr vi produksjonen Stumfilmkonserten til elever på 8. trinn ved noen av skolene i Oslo gjennom Den kulturelle skolesekken.

Stumfilmkonserten

Bli med på en filmhistorisk reise med klassiske stumfilmer fra filmens barndom. På Stumfilmkonserten får du se seks stumfilmer. Filmene vises med levende lyd og musikk i kinosalen. Pianist Kjetil Schjander Luhr spiller musikken og effektmaker Kristin Bolstad lager stemningsskapende foley- og effektlyd. Konserten kombinerer filmvisning og fortelling og gir elevene en introduksjon til hva stumfilm er, og hvordan film ble spilt inn og fremført før lydfilmen var oppfunnet. Viktige stikkord er filmhistorie, magi og slapstick.

​Praktisk informasjon​

Forestillingen varer en time. Grunnet koronapandemien vil forestillingen i år gjennomføres som et turnékonsept som spilles på skolene. Oversikt over hvilke skoler som er tildelt forestillingen finner du på DKS Oslo sine hjemmesider.
Kontakt oss gjerne hvis dere har spørsmål eller praktiske behov i forbindelse med besøket.

Læringsressurser

Lære mer om stumfilm?
Har dere lyst til å lære mer om stumfilm før eller etter forestillingen, så finner dere forslag til oppgaver her:

En smakebit fra Stumfilmkonserten. Verdens første science fiction film, Reisen til månen, vises med improvisert lyd og musikk.