Weathering with You

Stormfullt og mesterlig anime-eventyr fra Makoto Shinkai.

To ungdommer har ennå ikke funnet sin plass i livet, men alt endrer seg den dagen de møtes. Hodaka er 16 år og har rømt hjemmefra, fra landsbygda til metropolen Tokyo. Storbyen er skummel og vanskelig å finne seg til rette i for en ung gutt på rømmen. Dessuten er byen inne i en ekstrem regnværsperiode. En dag møter han Hina, en energisk, smart og viljesterk jente med unike krefter: Hun kan fremkalle godt vær ved bønn, gjøre himmelen blå og få sola til å skinne! Ungdommene innser at de kan bruke disse evnene til å skape seg et bedre liv og starter en forretningsvirksomhet. Men alt som er godt, kommer også med en høy pris.

Weathering with You er skrevet og regissert av Makoto Shinkai, som sto bak den enorme kassasuksessen Your Name (2016). Med sine utrolige stemningsbilder og uttrykksfulle figurer holder filmens animasjon et gjennomgående høyt nivå, og det riktig fryder øyet å se det regntunge, mørke været sveipe over Tokyos neonbelyste gater.

Weathering With You er et vakkert kunstverk av en animasjonsfilm, med mange av kvalitetene som gjør at japansk animasjon stadig har en høy stjerne hos norske kinogjengere. Filmpolitiet, NRK
Teknisk informasjon om filmen Weathering with You
Attributt Verdi
Spilletid 1t 52m (112 minutter)
Originaltittel Tenki no ko
Produsert Japan 2019
Regi Makoto Shinkai
Skuespillere

Kotaro Daigo, Nana Mori, Tsubasa Honda, Sakura Kiryu, Sei Hiraizmi

Tale Japansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.78:1
1.78:1

Forestillinger

  • Onsdag 21.07.2021 18:00 Lillebil  
  • Søndag 25.07.2021 16:00 Lillebil