Dame vifter med tærne sine.

Adaptation

«Do I have an original thought in my head? My bald head. Maybe if I were happier, my hair wouldn’t be falling out. Life is short. I need to make the most of it.» - Charlie Kaufman

Manusforfatter Charlie Kaufman har her skrevet et manus om Charlie Kaufman (Nicholas Cage), en plagsomt sjenert, men begavet manusforfatter. Han har sagt ja til å overføre romanen The Orchid Thief til film, og han angrer dypt. Den mangetydige historien om forfatteren Susan Orleans jakt på den blomsterfikserte John Laroche i Florida rimer dårlig med et Hollywood-manus. Charlie endevender boka for mulige innfallsvinkler, men møter veggen.

For å gjøre saken enda verre skriver den utadvendte tvillingbroren Donald Kaufman (også Nicholas Cage) på sitt første filmmanus. Han går på kurs med manusguru Robert McKee og lærer seg regler for hvordan man skriver en kassasuksess. Her finner vi det Adaptation i bunn og grunn handler om: Reglene for klassisk fortellende film, og om å bryte dem, noe Kaufman gjør med stor bravur.

Vidunderlig sært. NRK
It’s magic. Rolling Stone
Teknisk informasjon om filmen Adaptation
Attributt Verdi
Spilletid 1t 55m (115 minutter)
Produsert USA 2002
Regi Spike Jonze
Skuespillere

Nicholas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper, Cara Seymour

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Onsdag 21.07.2021 18:30 Tancred  
  • Søndag 25.07.2021 18:30 Lillebil  
  • Onsdag 28.07.2021 18:00 Tancred