En ung gutt og en ung jente står i baugen av en båt. Gutten ser på jenta, mens jenta ser begeistret utover og rekker armene ut i været.

Titanic

En dramatisk kjærlighetshistorie, med verdens mest kjente skipsforlis som bakteppe. Vi viser den for første gang på 70mm. 

Året er 1912 og det luksuriøse passasjerskipet Titanic skal ut på sin aller første reise. Overklassepiken Rose går ombord sammen med moren og sin velstående forlovede Cal. Etter en opprivende hendelse blir Rose kjent med Jack, en passasjer på tredje klasse. Jack og Rose faller for hverandre, noe som vekker en voldsom sjalusi hos Cal. Så kolliderer Titanic med et isfjell.

James Cameron har vært en ivrig dykker siden tenårene, blant annet inspirert av ekskursjonene til Jacques Cousteau. Som del av forberedelsene til innspillingen av Titanic dykket han selv ned til vraket, og han har vært der en rekke andre ganger siden.

Ved premieren i 1997 var Titanic Hollywoods mest påkostede film, og den ble belønnet med elleve Oscar-priser, inkludert for beste film, og solide ­besøkstall. Titanic er en Romeo og Julie-fortelling om forbudt kjærlighet, og en sår historie om overmot, men det er også en beretning om klasse­forskjeller og hvilke nådeløse utslag dette fikk da skipet som ikke kunne forlise, gjorde det likevel.

Vi viser filmen i en krystallklar 70mm-kopi.

Teknisk informasjon om filmen Titanic
Attributt Verdi
Spilletid 3t 14m (194 minutter)
Originaltittel Titanic
Produsert USA 1997
Regi James Cameron
Medvirkende

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Tale Engelsk
Tekst Dansk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 70mm
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Forestillinger

  • Lørdag 08.06.2024 16:00 Tancred  
  • Onsdag 12.06.2024 19:00 Tancred  

Se mer av