Mystisk sortkledd mann.

The Great Silence (forskjøvet 30 minutter)

Unik vinterwestern med musikk av Ennio Morricone. 

The Great Silence var en av filmene som den norske sensuren stoppet, og selv etter to sensuromganger ble fortsatt konklusjonen «Forrående». Dermed ble den italienske westernfilmens kanskje fineste øyeblikk aldri vist på kino her hjemme.

Kombinasjonen av de to karakterskuespillerne Jean-Louis Trintignant og Klaus Kinski fungerer utmerket, den ene stum og den andre med sine elegante replikker, men begge iskalde drapsmenn låst i sine rigide æreskodekser.

Med The Great Silence viser Sergio Corbucci sitt mesterlige grep om en genre han selv insisterte på at han hatet og plasserer handlingen i et snøtungt landskap ulikt alle andre italienske westerns. Selv sier regissøren at selve stemningen i filmen ble inspirert av nyheten om Che Guevaras død rett før innspillengen startet.

Ennio Morricone

Filmmusikken er ved Ennio Morricone. Han er fremdeles aktiv som kompinist og har gjennom en rik karriere komponert musikk til over 500 filmer og tv-serier.

Restaurert kopi

Restaureringen av The Great Silence er utført i regi av Cineteca Nazionale. Det er tatt utgangspunkt i negativer som er i selskapet Movietimes eie, og arbeidet er gjort av laboratoriene Augustus Color og Studio Cine i Roma.

Teknisk informasjon om filmen The Great Silence (forskjøvet 30 minutter)
Attributt Verdi
Spilletid 1t 55m (115 minutter)
Originaltittel Il grande silenzio
Produsert Italia/Frankrike 1969
Regi Sergio Corbucci
Tale Italiensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Lyd Mono
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Lørdag 21.04.2018 15:30 Tancred  

    Foredrag ved Thor Joachim Haga kl. 15.30: Corbucci og Morricones subversive The Great Silence (ca 45 min). Filmstart ca kl. 16.15.

  • Fredag 27.04.2018 21:00 Lillebil  
  • Søndag 29.04.2018 21:00 Lillebil